Wednesday, March 11, 2009

Aku bosan..makan dan makan..

Since kepala aku ngah serabut ngan pelbagai masalah dan jugak terase amatla bosan..sebab takde org nak dgr ape aku nak luahkan..eceh drama disitu..make aku keluar dr pertapaanku..meh aku luahkan lam blog ne..agar ati aku lega cket...

Tp sbnrnye bukan nak cite pasal masalah2 tu..biar la masalah tu disimpan dan hanya yg tertentu je tau...aku nak cite yg best2 je kat cne...hehehe

Okey, cite pasal semalam..aku ajak encik rebak p makan bakso..tau tak ape tu bakso?..bakso tu makanan yg berasal dr jawa gtu..aku lg preafer bakso ne dr makan mehon sup..sebab ape?..sebab bakso ne kuah sup die ditambah dgn kicap+sos+cuka+cili giling..haaa...kombinasi die sgt mabeles kalo ko pandai letak dalam kuantiti yg diperlukan..pastu plak, die ade bebola daging..tu pon sgt sedap..berbanding mehon sup bese yg ade daging potong ngan kuah sup sajork+cili kicap...sape penah makan me/mehon sop yg mabeles meh bitau aku nak rase..hehehe


Owh semalam encik rebak amik bakso - mehon..aku lak amik..suhun..btol ke eja ne..campur mee..
kalo amek suhun ne..die tambah bergedil..sodap seh...kedai die kat pasar malam je..cam gerai2..tp aku suke je p makan kat ctu..sebab panas2..n ko leh tambah ape mende yg ko nak..



ne la rupe bakso tu..nyummm2..amek ganba cepat2 sebab tak sabar nak makan...



dah licin..tgl seketui jek..hehehe..nikmat oo..sekali masuk je bebola ne..hiks...

Pastu kan..ngan tamaknye aku telah order satay minang lak..encik rebak tak soka sgt satay minang ne..sebab die tak soka makan lontong die..huhu..encik rebak cuit2 jek pastu aku kene perabeh..adeh..konyang bebeno..




satay minang..makan ngan kopok..sodap jgk...yaya, cila ko tak terliur ke?..wink3..

Owh ini adalah makanan org indon ye kengkawan...mmg asalnye dr jawa untuk bakso..n satay minang tu asalnye dr minangkabau, indonesia jgk..kg asal kedua ibubapaku..


notakaki: bangga jadi rakyat Malaysia dan lahir di Malaysia..tp negara asal keturunan tidak dilupa..

2 comments:

GuRL said...

aku adelah org jawa..tp xpandai ckp jawa..hohoba

iera said...

sedapnyer bakso....nak...nak ..nak...hehehe

teringat lak zaman sekolah...taip2 jumaat pas habis sekolah terus lepak kedai mamam bakso....

addict sungguh