Thursday, May 28, 2009

Esk hari..

Ari ne sgt la takde mood..internet cam najis bak kate sue..huhu..then..aku plak..sebab semalam aku tertido di ruang tamu..yea bersama spek n handphone die sebelah..then kol bape tah adik aku balik dr tgk bola..aku beralih plak ke bilik atas..


bile nak p keje..aku mencari2..handphone ade..tp mane spek aku?..huhu..huwa...cari2 tak jumpe..make pakai la lens p keje...entah nape bile pakai lens dan mengadap komputer..mate aku jadi bler2 pastu pedih pastu sakit pale mule timbuls..adeh..

esk plak aku kene jejak kaki ke imigresen plak..adoi..mmg la pada mulanya ngan niat menolong..tp aku rase penat la..even tiap2 6 bulan sekali..tp waktu sehari tu mmg memenatkan..kene turun nek tangga, lif dan eskelator..aduih..aku pon pelik..nape imegresen nak sume dokumen tu lg..padahal dah nak masuk 4 kali renew..letih ooo..kene p stamping p mahkamah lagi..huhu..

tp apekan daya..terpaksa..huhu..leceh sbnrnye..hmm..agak2 kalo dah kawen nanti diorg akan mintak tolong aku lg ke?..leh tak cari org len..besides aku kurang senang dgn sikap mereka dimana mentang2 aku tolong..sume mende nak soh aku buat..mende yg die leh wat sendiri pon tak nak buat..asek ckp tatau je..aduii...penat laaaaa...tlg la belajar berdikari..huhu..


notakaki: arghhh...malasnyeeeeee....

Wednesday, May 27, 2009

My reservation on9 and others..updated*

nak ingtkan diri sendiri jek sbnrnye..huhu..


1) geolens->full payment : not arrived yet
2) doorgit ->half payment : another half, should receive artwork early june
3) kek 2 tier n cupcake ->half payment : lepas bayar, dah hari ke 2 tak dpt respon dr tuan punye kedai lg..
4)*my official fotog->ladyNoe...confirm..dan2 i byr deposit u..huhu..
5) tak tgk lg baju n others accesories ngan kak andam->die kate lg seminggu sblm..tak lmbt sgt ke?
6)Nak soal siasat tok imam yg p letak borang aku kat bawah pintu opis die aje..huhu..tok imam da berjalan ke prosesnye??..huhu
7)Nak beli barang2 yg belom siap dibeli...paperbag, bunga pahar, (rasa cam nak wat sendiri tp sempat ke?..huhu), langsir
8)Nak beli kasut nikah n cadar bilik->try tgk jean perry embroidery set..chantek ke?..jusco tgh sale ne...moh2..
9)Owh banner n bunting otw...dah tgk design..cantek..apetah lagi free...sgttt cantek...hehe
10)Nak p muar tgk abg cila kawen+memborong kepek mepek..hehehe..*Yaya dah tanye ke ngan tokey kilang kepek tu?..huhu
11)Siapkan hantaran..balot2 gabos..adoi..caiyok2..


Arini perabot sampe..kate cine tu seminggu or 2 minggu..tp baru 3 hari ne..wah..cepat je ko yea..nak duit la katekan..mane taknye..deposit aku 100 je..huwawawawa..->perabot dah sampai..tp bilik cam kecik je..huhu..tp kesimpulannye chantek laa..huhu..

total for bedroom set + tilam king koil (support tulang katenye..uhuks..kalo pasne aku tido sakit blakang lg kene la kedai tuh..) = dekat 3k..uhuks..check2 wit simpanan..alamk..kureng la plak..

seb bek ade akaun len..tu pon dah semput2 tu..huu..tp enche rebak kate nak kasi wit hantaran bile dpt gaji...fuh..leh bernapas cket kot mase tuh..

tp cam tak ckp lagik je..ermm..nak korek mane lagi yea..think..think...ngeee..->br aktifkan debit card..syg nak gune wit tu..hmm..bagaimana untuk mendapatkan 6 angka macam kamal..3 angka pon tak lepas...kene usaha lagi...huhu..

notakaki: wiwiwiwi poning jadi wedding planner untuk dr sendiri..hohohoh..

Tuesday, May 26, 2009

Celcom Broadband

Sesape penah beli..or kenal mereka2 yg jual mende ne with the services..n also spec yg best2..

Leh bg info tak?..rase nak beli la satu..hehee..leh me bertenet kat umah..

Susah plak rase bile takde internet kat umah...huhu...




Thanks kawan2....

Tgn dah gatal nak click2 plak..

P blog ciare..

P blog cila...


argh2..tekanan2..


sebab tu la aku tak nak letak link blog jual2 kat blog aku ne..sebab nanti mest aku gatal nak click..hahaha...ermph..

nampak cantek lak selendang ne..

http://3.bp.blogspot.com/_L2y9G-oYVRw/Sheu-lRDh4I/AAAAAAAACkg/6iZ6kY7UA1s/s1600-h/IMG_0740.jpg


pastu cam suke lak baju ne...

http://an-wardrobe.blogspot.com/search/label/Cardigan

tp enche rebak ckp..mcm baju waiter...huhu..

terbantot niat..takpe2..jgn shopping dulu...abehkan shopping barang kawen dulu..huhu...

pst2..korang..byr pakai paypal boleh tak..ihiks..

Cincin

Weekend ari tu..

Telah membeli cincin untuk enche rebak..


Be4 this telah heret die ke Bousch K, Poh Kong, Ape yg ade diamond2 tu name kedai tu..

Bousch K of course cincin dr besi..me rase cam cantek..tp tebal n berat cket..n harga boley la..takde la riban2..huhu..tp enche rebak tamo..die kate tak 'lelaki'..sebab kan ade diamond2 kan..

N weekend ari tu p emas sri pinang ->my choice n him nampaknye berbeza..huhu..tp at last amek yg tgh2...enche rebak nak cincin suasa batu beso cam ayah aku slalu pakai..huhu..tidakla sesuaiii..

tp td bace blog another bride to be..hehehe...pinjam ur words yea....

*the face I-bought-you-very-nice-ring-with-diamonds-on-it-and-this-is-what-you-get-me?*

mcm dpt gak je that look...huhu..amponnnn....nak wat cane..lelaki takleh pakai emas kan..platinum plak mahal sgt2..saye sude pokai..huhu...uhuks..sedikit sedih..

tp me like that ring..siap ade engrave our name..n tu yg mahal..for me la..tatau enche rebak...hopefully he like it too..

semalam cincin tu suda siap di engrave...ne diee...



kotak die je la eks..hehe


notakaki: cincin ini adalah bukti enche rebak is mine...forever and ever...amin..

Monday, May 25, 2009

Emel dan mak andam..

Org kate teknologi hanya dihujung jari..

Nak order ape2..hanye click2..dah setel..nak survey ape2...click2 dah setel..

Tp nak setel camno kalo emelnya enggak dibalas..adoi..

ke aku yg banyak no tanye smpi org malas dah nak balas emel aku?..hahaha..

well, dah kate on9..mende sume takde depan mate..mest la kite nak tanye btol2 kan sblom kite transfer tuinggg..dr maybank2u kite ke maybank2u die..pastu tgk baki dlm bank kite makin bekurang..tp bende takde depan mate lagi...hahaha..see2..aku dah ngarut2...sob2..gaji baru masuk..tp dah tinggal separuh..huwaaaaaaaaa...kijam2..

da la semalam p jumpe mak andam jap..leh plak die p beli ken sesuke ati die..die kate ken yg beli same2 ari tu..keras..tak sesuai buat jubah..adoi la..aku tatau nak ckp ape..seb bek aku dtg semalam..kalo mcm die ckp seminggu be4 majlis baru nak fitting..mase tu la baru aku tekujut berok agaknye..seb bek smlm tak tukujut..sebab aku dah pening pas beli perabot...skang diorg ngah jait manik...n baju tu mmg nampak kurengg cket..sebab takde liplap2..sob2..tp aku dah redhoo gtu..malas nak pk dah..sume bulat2 aku serah kat die..buat enche rebak->redha je la kalo tetibe die kasi baju melayu yg jaketnye kaler pink..huwaaaaa...


Huuu..puning2..