Thursday, November 27, 2008

Miscall...

Semalam ade org call aku

No tak dikenali..bese kalo camtu..org cine sesat salah nombor..tp kali ne.

"Hello, fit ke ne?"
"Yea?"
"Fit ke ne?"
"Ye saye..sape ne?"
"Tak kenal ke saye?xkenal xpela..bla2..pap letak tepon"->ape die merepek tah..dah la lorat klate pekat..

Pastu msg

"As.km, saye tetekan no awak tadi..ada kawan saye name fit gak..silap nombr..tp leh kite kenalan..sebagai kawan jek"

aku jawab "tipu la, ne mest ade budak bagi no ne"->kengkonon cam ade budak yg kenal kasik no aku kat die la kan..

die jawab "takla, mmg btol saye silap no, nape takleh ke?..syg?"

aku tergamam jap..aik..aku reply "hohoho..syg?..awk nak kene balun ngan bakal somi saye?.."wah gtu aku balas

kecut ko..tak reply2 dah pastu..hahahah..tp pagi tadik die miscall balik..aik..pelik aku lelaki ne...

tetibe aku teringt budak2 klantan yg sibok kaco aku dikala aku menolong emakku jual goren pisang depan kilang muda2 dulu...hohooh..leh tahan la..ala2..korea ngan rambut panjang gtu...sepupu aku lak gatal bg no tepon...tp seb bek aku telah menolak awal2..hahaha..pesal?..alasan,aku ckp nak abehkan stadi dulu...kikiki...lgpun yela..sebab pekerjaan kan...lgpun die asal klantan...kang die tinggalkan aku cam 1st xbf aku cane?..hahahaa

Seb bek my beloved bf mengambil jalan yg pantas mengorat aku...har har...
ayat first yg aku dpt dr die kat fs..dulu mase skolah tak penah tego aku..tetibe after dah 5 taun lepas sekolah..anta msg ckp

"akum...ko single ke? aku rasa nak kaple ngan ko r! leh ke? msg aku klu ko stuju =)"

hahaah..soka..mase tu aku gile bnyk lelaki lam list...ngah single lepas break ngan bf yg muke cam ako mustapha..hahaha..pasan..tu blom yg virtual friendnye..tg mase nak jumpe..hahaha..tp lelaki sume akan mulekan ayat..hai, boley bekenalan..buat aku muak..skali aku dpt msg ne dr die..

wahaha..tetibe terekcited..tros aku reply..n dr ctu la kitorg start bercinta..smpi la skang..

wahaha..terungkit lak kisah lame...en rebak->maapkan kami penunggu guaaa...i lap u...larikkkk...

30 comments:

GuRL said...

eleh taktik nk ngorat ler tuhh..nyampah i..

wahh encik rebak begitu gentleman.ahahaha

myheart said...

ye mmg..taktik yg geli geleman..hahaha..zama itu suda berakhir..ingt tak cila zaman kegemilangan kite...hahahaa..aku ingt satu mende..

ko g blind date..eh yeke blind date..xkisah la..yg jumpe budak kat vf tu..pakai suar putih tu...lalalalaa...

yaya said...

hahahah ingat tak cinta hati fit yg bukak kedai komputer tu.. encik hashim tu..

wahkaakhakhkahkahk.. muke cam boss aku je..

myheart said...

hoit..bile mase lak cinta hati aku..abg angkat la..seb bek tak terangkat cam ko.lalalalala...

yaya said...

ahkahakhakhakhhak... eleh abg angkat konon..

sbb x ensem ko buat la abg angkat..
cube kalo ensem, manenye ko nak abgangkat aje..

eh abgjasin was never my abgangkat tau.. abgjasin tu dila punye abgangkat la.. abg aku pun xterjaga, nk jage abg org len plak..

aku mmg dh konfem nk kawen baru becinta.. kalau stakat nk men2 mcm kak roe & kak irda tu dont waste my taim la.

yaya said...

ingat tak mase kite duk burhan.. pastu ade junior sblah tu nyanyi bising2 lagu apetah..

pastu tetibe kite dgr die nyanyi kt pentas mase battle of the band tu..

eh nape aku cite nih ek.. ???

myheart said...

eh ko ne, xbek tau...btol la, mase tu kan aku da frust ngan lelaki ne..totop untuk sume lelaki..hahaha..smpi encik rebak dtg..wink3..


eh yeke was never?..

hahaha..dah ko asek panggey die abg2..kitorg sume assume die abg angkat ko la..

tp cam termesra suda...hahaha...

series tak sangka tau..panjang jodoh korg kan..aminn...

myheart said...

erk..junior?..ontah..pekene mengena sume ne?..hahahaa

GuRL said...

ahaha aku hengat..skali jumpe muke ala2 pecah rmh sket..ahaha jaat la aku..aku trs xctc orrg tuh lg..eiyooo

GuRL said...

yaya aku ingat lagu tu..asmara2 mende tah..tadik aku dgr lagu tu kt kafe dbkl..gelak dlm ati jerr..ahahah

yaya said...

aku panggey abgjasin la mcm org len gak..

dh konfem nk tunang baru aku start panggey abg. itu pun susah wooo nak tukar.. amik mase.. yela takkan aku nk panggey abgjasin dpn mak die..

eh ingat tak dulu ko penah ade hati kt m***.

wahahhha bleh ke aku sensored mcm ni..

yaya said...

ahahahahah ye ye lagu tu la..

wuiyyooo kemain jerit lagi nyanyi lagu tu.. dlm bilek air pun nyanyi lagi..

tp aku paling suke la final year.. happy je..

myheart said...

hahaha..sukati ko la yaya...aku dah approve da...kikiki..mase tu aku dak hingusan lagi ok..walaupun mase tu aku tak sesema cam skang ne..wahahaha..


skang aku da ade encik rebak..i dont care others..wahahaha...

GuRL said...

korg ni telah membuatkn aku mengingati identitiku dimasa lampau..sungguh noty bersame korg sumer..

hah aku teringat kt ikhwan ramadhan tuh laa..dak kelas english kite..super senior kite tuh..ahahah nsb xbaik org german..

yaya said...

ooo begini rasanyaaa..
hati ku sengsaraaaa..
mengingat dia...
yg dulu ku sukaaa...
skarang satu tempat kerjaaaaa......


wahkahkahkahkahkahakhkhakhakhaka aku serender!!!! aku serender!!! tak larat nak gelak dh.. sakit pewooottt..

myheart said...

eh pesal aku tatau pasal lagu ne?..

setau aku..aku paling kuat melalak..smpi dgr kat bilik natt..hahaha...gile stress abeh exam..


aah2..final year best...

GuRL said...

ala fit lagu yg dak junior sexy gedik tu nyanyi mase family day ke hape tah..kn die asek prektis tanpa kisahkn jiran2 sekeliling..

myheart said...

hahahhaaa...yaya...

lagu tu ke..aku dah hengat..hahaha..sgt berhantu hokey...


eh tp pesal lirik die jadik len cket...hahaha..penat aku gelak ne weh..


cila->aah2...ko lak nak men rebut2 ngan aku...wakakaka..bukan ko dah ade keris ke mase tu?..kikiki..
aku tatau nape bnyk no org jerman kat keliling aku..hahahaha

GuRL said...

dr td aku bc lirik lagu yaya nih tp aku xpaham..rupenye alkisah cinta xkesampaian fit..ahahahah

eh ye ke fit time tu aku da ade keris?aku xhengat laa..ahahaha

tp skang aku sgguh baik lg menikus tauuu..

myheart said...

mongok la korg ne tau..hahaha..

tu kisah berabad yg lalu la...jgn hengat lg hokey..malu akuuuuu..

cila->aku rase mcm yea..eh entah la..tp mase tu final year kan..kelas english kan...mase final year gak la ko asek tinggalkan aku sorg2 lam bilik p dating..cess..smpi tak balik malam..riso aku..(padahal takot tido sorg2..hahaha)

GuRL said...

bkn la fit..kelas english kite kn 2nd year..2nd year aku dak noty lg..pas keciwa..ahaks..sbb tu cube nk ngorat ikhwan yg emsem.ahahah

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said...

saje senamkan minda jom

http://aberamly.wordpress.com

http://ramlyotai.blogspot.com

http://awanggedeber.blogspot.com

bukan ape... baru minda kita kembang gitu dan ada muscle

tk

Johan said...

eh, cik fit, awak tak terfikir ke yg maybe org yg miscall awak tu sebenarnye ex-bf awak?

k irda said...

muahahaha..tetiba namaku spt disebut di sini..
sory..saja nk mencelah..
nk bersihkn nama jugak neh..
pn yaya..
akak nih takde masa nk men2 ngn en jasin tu ok..
kalo men2 takde mknanya sampi 3,4 thn..buang masa ok..
just to remind u back..please remember what happen a few yers ago..n u'll find the answer.
apapun..i believe in jodoh..
semuanya di tgn tuhan
x perlu nk ungkit kisah lama..
x perlu nk sbut nama i dlm ini blog..hehe
to blog author..up to u nk approve atau x..
sory mencelah kat cini..
hope u bahagia wif ur bakal husband..
ok..tenkiu..

13may said...

ceh! dasar lelaki :D

myheart said...

gurl->hahaha..yeke..ku tak hengat la..tp aku dah lali la ngan org jerman..10 ikhwan ramadhan lalu pun aku tak pandang..hahaha..p/s:ensom lagi encik rebak yg tembam tu tau...kiki

OTAI->wah2..kembang kempos..:P

Johan->Jika ya kenape?..i dont care..dah jadi sejarah silam 7 feet underground..kakakaa

k irda->wah gtu...cane kak irda tau name die di sebut2 disini...miracle la...ngeh3

13May->ceh dasar lelaki jgk..awk pun lelaki..mukakakaaa

yaya said...

wahahhaha kak irda ade sini...

hmmm maksud yaya tu kalau abgjasin nk men2 mcm die buat kt kak roe or kak irda tu, bek xyah kapel.. dh konfem nk kawen baru kitorg start becinta..

tp xpela, masing2 dh kawen and dh ade life sendirik.. tp mmg betol jodoh ditgn tuhan.. org yg aku bence dulu tu la tetibe kawen plak.. huahuahuahu.. patutla dila kate jgn benci2 sgt.. seb baik skarang syg..

yaya said...

ex-bf ko meninggal ke..

myheart said...

erk...maneade...history pasal xbf la..

Reb@k said...

=0 nape aku tak fahamapa korg cakap ne? huhuhuhu =~)