Tuesday, November 25, 2008

Aku kene SAMAN!!

yea..bukan nak menunjuk2 atau bangga..tp tension sebab ne 1st saman aku..cet tercalar status aku sebagai seorg warganegara yang bek..hahaha...tp series sgt bengang la jgk...saman ape?..saman parking kat opis aku ne...dulu da setaun gak aku keje takde parking..tapi sejak mase minyak nek dulu nek skali la meter parking...pergh..sakit tak sakit la..tp aku byr gak hokey..

n semalam aku bukan tak byr..aku bayar..tp satu jek la..n yg paling tensen aku punye tiket smpi kol 10.38 n mase disaman ialah 10.45.arghhh..sesia aku byr kalo camtu..even aku tak penah miss byr tiap ari cume tak full jek smpi petang..sesape yg keje DBKL tu tolong la prihatin cket...

Meter parking tu MAXIMUM 3 jam sahaja...so ko kene turun setiap 3 jam untuk byr parking..opis aku dah la tgkt 3..keje lak tatau smpi kol bape..even penah 24 hours kat opis...cube byg kalo ade meting ke ape ke cane?..leh ke nak turun2 byr parking?..even bos aku pon bile dlm meting n org sibok2 pasal parking, die kate biarla..tp die takpe sebab die bos..wit bnyk..kalo org mcm kitorg ne?..seratus skali saman tau...

Dgrnye ade lak dak opis aku yg baru p bayar pastu nak letak mende tu kat dashboard mase tu dbkl ngah saman2...adoii..kalo aku jadik die mest lagik bengang...da sah2 turun kete kene p byr pastu br letak kat dashboard kan...otw nak p kete balik dah kene saman..waduhaii...sedih2..

n lg satu, kite byr parking tu ade cukai lagi tau...n bile byr parking tu, bukan ade org jaga kete kite ke, nak kene curi, curi gak..nak kene pecah, pecah gak...

to DBKL please la, think another way yg memudahkan rakyat..untuk kebaikan bersama...

tgk reputasi bersih aku dah tercemar...wahaha..sekian...




tgk brape bnyk aku dah byr...dah tercampak2 kat lantai.tu blom lam laci lagi tu.bengang seh...

10 comments:

GuRL said...

ihikk..tahniah..saman perta anda..aku ade saman tertunggak senyk 3ratus hengget yer..speeding! pdn muke aku..ahahaha

myheart said...

aku warganegara yg bek tau..bawak kete besopan jek..takde langgar peraturan pun..xpenah bawak lebih dr 100(eh yeke..haha)..tp bile kete aku tak bergerak kene saman lak..adui...

GuRL said...

hehe so pasnih drive laju2 yer..mesti xkne saman sbb dorg saman kete yg xgerak..nih hasad dengki la nih..

yaya said...

tahniah fit... ko dh xsuci lg (dijalan raya..)

wahkahakhkahakhakhakakhak...

myheart said...

ye kawan2...td tiket aku smpi kol 11.33..dan die br sibok menyaman separuh kete..cube korg byg bile die smpi tmpt aku jek mest tiket aku dah expired dah..cesss..tak pepasl td aku g turun byr lagik..padahal ade lg 6 minit sebelum tiket aku expired..since die tgh saman2 belah ujung..smpi2 tmpt aku mest dah 6-10 minit..tak ke aku kene saman gak?..arghh..sgt tekanan hokey...

cube bg tiket per entry kan senang..skali byr tros..kang ade lak kuar kate makian kang ne..

myheart said...

cila_.drive laju2 is not my type..tu keje encik rebak, bile die memecut aku takleh ckp ape, sume tak makan..tutup mate smbil berdoa n mengucap skali..hahhahaa

yaya said...

aku drive laju2 bile aku marah je.. kalau bleh langgar benteng lagi bagus..

myheart said...

erkkk.ganehnye ko yaya..yaya ko kene ingt ne->ingtlah org yg tersayang...sekian..wahaha


sape penah bawak kete smbi menangis pastu tak nampak sgt jalan sebab dah penuh air mata tp still jalan gak?

wahahaha

Ila iqbal said...

haha...ala fit ..aku ase smlm jek ko..sbb ade org marah dbkl tuh keke..so mebi sbb tuh dbkl tuh geram so dia saman sume org ..hari nih okes jek...selama nih pun dia ok jek saman org yng tak byr cume smlm jek kot..lepas mamat nih maki dia ..dia naik angin ..sume org dia maki..sbb hari tuh..time dia nak saman bos kita..dia cakap byk kali..saya saman tak pe ke?? bos kata tak pe la...
kekek mmg salah pun bos park kat tepi jalan tak byr lagi lak tuh...keke..

myheart said...

hahah..entah..aku dah phobia la ila..lom tamat lg aku dah byr tiket baru..kikiki..bestu esk kene byr gak ke leaps 3 jam..wahaha