Wednesday, March 17, 2010

Breast pump..tsk perempuan saje bace hokey..

lelaki2 pon boleh bg yg nak soh wife mereka breastfeed anak2..hihihi..

ari tu opismate en rebak suggest breast pump brand spectra 3..so google2 la sane cne..

hasil pencarian ade di link di bawah..n tertarik jgk..sebab terbace blog ne http://www.diyaluna.com/diary/2008/11/16/spectra-3/. n ade bnyk post2 ttg penggunaan spectra 3 ne..

org ckp die bgs tp bulky n susah kalau takde elektrik..tp rupenye siap ade adapter untuk pasang untuk kat kete..beside bukan aku slalu travel pon..kalau travel mest tmpt yg ade letrik kan..hihi..

so survey2 la tgk harge..;p..ne link2 yg dah aku pergi..


http://www.momschoice.com.my/products.php?cat=8

- yg RM499 tu cam affordable la jgk..tp satu persoalan kalau ade cooler bag tu kan..tu untuk simpan susu jek..mesin tu nak simpan kat mane ek..ke ade beg lain?.maksudnye kalau nak g opis kene bawak 2 beg ek...mau aku sumbat lam beg laptop ne plak kang..hihihi

-pastu lg satu persoalan..kan die bg botol free kan..btol tu without puting die kan..so kene beli asing la ek..tak kisah puting brand ape ke?..suke sgt botol bumble bee..hihihi..cam tak nak beli botol brand len, nak bumblee bee gakk..

- spectra 3 ne compatible ngan botol bumblee bee ke..sebab dalam pakej tu ade yg include botol bumblee bee..so cam boleh la ek?..hihii

selain tu tgk kat cne jgk

http://momslittleones.com/shop/product_info.php?products_id=214

http://www.lunatots.com/shop/index.php?cPath=53


kalau boleh nak beli satu set tros yg lengkap..yg basic die sume ade..almaklumla nak starting kan..tp mayb pas besalin baru beli kot..hihii..skang ne survey2 je..mane korg rase yg murah n berpatutan..mest ibu2 yg len pon ade survey2 gak kan..meh la share ngan kitee..;)

6 comments:

yaya said...

pakai tangan je lagi senang..

oneyani said...

budak ofis yani 2 org yang amalkan bf ni..dorang gune pam spectra kot..y dua tu...otometik..harga dlm 700++

nurul aziyana said...

info yg bagus..
blh sharing2

ღnFashyaღ said...

kalau mampu belilah set pakej spectra tu... complete 1 set, senang nak bawak g keje.... kalo bli 1-1 mahal....kat enjoybreastfeed ade tgh wat promosi sampai 25mac ni...erm, rata-rata kalu survey pakej spectra3 ni harga dia dalam 570++ - 600++,

fashya beli medela harmony je, sebab pk pasal budget, niat mmg nak sangat spectra tu..huhu

mrs adam said...

hai,salam kenal.for me,kalo pki letrik punya cam leceh kena cari plug,wayar2 lagi.kalo manual terus letak kat B dan pump.hehe.kita punya avent manual.ape2 pun beli pas bersalin pun xpe.kita anak dah 3bulan br beli.hehe

myheart said...

ramai jgk yg pakai manual ek..erm..fit pon rase nak beli pas besalin nanti..tg dekat2 nak setat keje..hehe..