Wednesday, December 2, 2009

Pizza Hut...

Ne cite agak basi gak la kot..tp nak cite gak..cam bese aku agak elergik ngan restoran yg bg service cam teeetttt..apetah lg bile mase tu kite tgh lapar tahap gaban kuasa 2 juta..mase tu mest rase cam ade bara api atas pale..hihihi..

Citenye gini..khamis lepas kitorg dpt half day..aku plak lom brape baik sgt demam tp pegi gak la keje..tu pon smpi opis kol seploh lebih kot..skali sampi2 diorg ckp half day pada hari tersebut..perut plak mmg dah lapar la kan..memandangkan dah nak tgh hari, tahan je la..ingt nak tros lunch..pastu tetibe dpt tau en rebak pon half day..ingt nak p makan sesame..memandangkan hari tu ari gaji..so soh die pilih nak kenny rogers ke pizza hut..dgn beriyanye die kate nak pizza hut..uish, ngalahkan aku ngidam ne...

So last2 cadangannye ke pizza hut..en rebak yg beriya pon kate balik umah dulu pastu baru p pizza hut..kat tesco ampang..so balik la, balik2 tgk bibik makan ketam masak lemak yg mak masak..shedapppnyeee...tp en rebak cepat2 ingtkan..dah2 tak nak makan nasik nak makan pizza..so secara rela paksa pegi la pizza tu..

Smpi2 pizza tu mmg besa, tp tercongok kat depan tu takde org layan..so p ler pandai2 cari tmpt sendiri..pastu meja mmg dah sedia ada kotor..kene panggil die besihkan..da besihkan, amek order..lepas 40minit, sup pon die tak idangkan lagi..wah, ne dah nek lemak..apetah lg bile org sebelah yg dtg lebih lewat dah dpt sup..aku pon beri la sedas due kate kepada budak tu..kitorg tak dpt sup lg dah lebih sengah jam tercongok kat cne..baru la die anta..

Bile aku dah setel hirup sup baru die nak anta garlic bread..dan lg bgsnye, kat blkang kitorg tu tmpt sediakan makanan..beratur makanan dah siap..ade yg dah jadik sejuk beku dah pun agaknye..waiter die mmg sgt la lembap, pastu boleh ulang alik sane sini balik2 wat keje same lap pinggan..makanan bnyk dah siap bukan die nak p anta..takan nak soh customer amek sendiri kot..org yg masak pizza pon lg laju dr waiter die..siap jerit2 soh anta pizza..mak aih..mmg tekanan gile la..rase nak hempok2 je budak2 tu yg dulang..seb bek dah telan sup kan..leh la tahan lg..pastu aku siap request sup ke 2..pizza ngan spageti tu tak smpi2 gak lagi..bygkan..dah kol 3 lebih kot baru smpi..tu pon pas en rebak sound bile pizza ngan spaegti kitorg nak smpi..die pon dah nek bengang..aku lg la..kalau bg kat aku mau aku jerit2 kat waiter die pastu nanges2..hahah..motip nak nanges2??...i sensitip nyah kalau lapar..:P

mase telan pizza tu cam dah rase telan ken buruk je..perot dah masuk angin..tak rase sedap da..pastu pizza tu mmg da lame siap tp die tak anta2..bengong la waiter die..agaknye die rase tu bukan jobscope die, jobscope die lap pinggan je sampi lebam pastu yg len lantak ko la agaknye begitu la pemikiran die..

mase tunggu makanan tu dah asek pikir ketam masak lemak jek..hahaha..nyesal tak makan nasi..tu la nak sgt pizza2..takde maknenye eh..

so mcm biase, PIZZA HUT kat TESCO AMPANG..sgt teruk la service..tlg la tambah pekerja..kalau tak sesia je amek service tax..service cam tahape2..confirm aku blacklist da pasne..

1 comment:

oneyani said...

baru je pg pizza smlm..kt giant kole trg..tempat besar..org yang ade 2-3 kerat je..servis ok la xcepat sgt..tp xla lambat sgt...tp yang buat hangin..oder tu xde...oder ni xde..sampaikan nak hot coffee pon xde..ape barang bang??kopi pon xde stok

ahaha paling xtahan ayat ade bara atas kepala=p

yup i pon sangat sensitip kalau menunggu lama..xkire la pasal mkn ke hape..dulu pnh nanges masa derma darah kt uo..nurse tu mcm xnampak je i duk bertenggek atas katil tu..die asyik2 g cuck tanganorg laen..tggu lama sgt sampai i nanges!waaaaa malu giler bile ingat balik..ahaha