Wednesday, March 23, 2011

Semalam..

Assalam..

Punye la malas nak letak tajuk..tajuk akan jadi pendek2..hihihi..

erm, semalam g ukm sebab dapat panggilan untuk ujian saringan jawatan PTM f41, kontrak..so just pegi mane tau ade rezeki..memule ingt ujian je..rupenye ade interbiu skali..hehehe..

sekali die interbiu, 4 org skali masuk da..ikot turn la menjawab..

yg 2 org tu pptm kontrak jgk n hampir tamat, sorg lagi tu pengurus..mmg takde experience dalam development..

tp kan ade satu benda yg buat aku terfikir bila die tanye,

kerja kat cne tak same cam keje goverment len, kalau ade dateline diorg akan balik lewat smpi tgh malam..so boleh ke?..

well ikutkan mmg keje swasta pon macam tu jgk..takde beza pon..tp gaji kat swasta mungkin tinggi cket dari goverment..jadi timbul persoalan, apekah kebaikkan bekerja dengan kerajaan?..selain dari kerja dgn goverment lebih stabil, *tp post yg ne pon kontrak setahun je..

mayb ade sesape yg berpengalaman leh bagi pendapat?..


*no offence yea just nak bertanya pro and kons..

*p.s: azzalea-boutique ada sale 10%!!!!..mari shopping..

3 comments:

sharEna said...

setahun jer kontrak? mcm x berbaloi je fit...huhuh

klu kt upm dulu sllunya diorang buat 3 tahun. ok la sket kan? setahun kejap sgt la skrg. mcm x berbaloi

lgpn klu taraf kontrak, x byk benefit mcm tetap. x best sgt sbnrnya..

juz my 2 cents opinion =)

myheart said...

oww yeke..hehehe..lom tentu dpt pon..saje je nak tau pandangan..tq2

CiLaa said...

sy ptm kt ump..sy penat keje sini..keje adelah sgt byk..sy bru abih kursus induksi nih..sok exam pulak..mgu dpn2 kursus lg..pastu kursus lg lg dan lg...nk terberak sy berkursus jek..