Monday, May 31, 2010

Weekend yg panjang + baby got another present..yeayy!!

Jemaat kan cuti kan..so jemaat ari tu p balik gombak..kemas2 bilik..actually takde sgt nak kemas pon..just alih almari ke bilik sebelah sebab nak jadikan bilik tu lebih lapang..leh bapak baby golek2..pastu lap2 habuk..uu..bnyk plak habuk..


Pastu ari ahad tu plak terase nak wat apam gula hangus..ari tu wat kek gula hangus..hehe...baru beberape minit berdiri dah sakit2 tumit..kejap2 duduk pastu ade gak yg wat keje smbil duduk..seb bek ade syakdiah tolong kacau2..pastu yg kelakanye..apam tu jadik terlebih kembang..smpi kuar2 cup..wahaha..kelaka jek tgk..lepas tu kurangkan la cket kuantiti die..leh plak jadi terbantut sedikit..erm..tatau la percubaan berjaye ke tak..


tgk2 pelik tak..terkujut mase memule bukak piuk kukus ne..hehehe..rase leh tahan la mase panas2 lembut jek..tp dah sejuk keras cket..huhu

Pastu balik ampang pas en rebak balik keje..kol 7 sengah kot smpi..pastu g meting cawangan..pastu dalam kol 12 lebih smpi umah..smpi2 tros bersihkan diri n wat ape yg patot..pastu en rebak masuk bilik bawak kotak..rupenye katil baby...yeayyy..adiah dari Mak Lang n Pak Lang baby..

Thanks to Kak Zura n Abg Hapiz...

Biase en rebak takde la se eksited ini..tp tatau pesal tah..di jam 12 sengah pagi die dah mule membukak dan mencuba memasang katil tuh..pastu leh men taram je ikot kreativiti die...yg aku lak baru je menelek2 buku manual..die dah abes bukak dah sume komponen...hehehe..bile die buntu baru la datang2 dekat nak tgk manual..at last siap jgk la pasang..dalam 20 menet gak kot..hihihi..




taraa..dah siap...comei kan..leh dibukak n pasang begitu saje..hehehe..tp boleh en rebak kate takyah bukak dah..masuk camne je lam kete kalau nak p memane leh tak..alololo..baru wat keje pemasangan cket..hihi..takpe nanti dah slalu bukak n pasang mest dah biase kan..5 menet jek dah siap..;p


siap ade muzik2 tau..pastu ade bear gantung2..seb bek en rebak tak wat pangai cam aritu dengan mengetes drive katil ne..ari tu die dah mengetes dulu tilam baby...hikhik..

Thanks again to mama n papa danial for this lovely gift..=)

p/s: 3 hari cuti jadi penyebab seseme n sakit tekak n batok..makan ubat cepat2..dah la dr bagi mase 2 minggu je lagi untuk baby kuar..kalau tak, induce...tatottttt...

due date 17hb..esk 1hb..this week dah 38 weeks..doktor kate the best time for baby to come out is 38 and 39 weeks..kalau tak, induce..tu kate doktor kat naluri..esk checkup kat klinik kesihatan..meh nengok kate misi sane pulak..uhukss..next week rasenye dah patot cuti..mari isi borang..huuuu...



3 comments:

Nadya said...

err ye ke 38w/39w paling ideal utk bersalin..errr maksudnya minggu ni atau minggu depan je la..cptnyeee..huhu

sHarEna said...

woww..beshnya dpt hadiah playpen..ade muzik2 lg besh :)

Puan Jiha said...

syok kan bile baby dpt hadiah... menhitung hr je fit... so hospital ampang ke