Tuesday, March 23, 2010

shopping barang baby...

Pasal entry charge hospital tu..wah ramai jgk yea kawan2 baru masuk belog sayep..sile2..boleh bg pendapat dan pandangan anda secara berhemah..hehehe...

ikot cart dah 27 weeks plus2..ade lg 89 hari nak besalin..gulp2..telan air liur..erm..persiapan blom siap lagi..huhuhu..bnyk lg mau disediakan untuk si kecik..ingtkan ujung minggu ne nak beli la barang2 yg basic dan perlu ada if gaji dah masuk.(sape tau blog yg jual romper carter 5 helai RM38..ari tu jumpe tp lupe nak save link..huhu..).doakan yea, semoga tak jadi macam bulan lepas2..huhuhu..kepada mommy2 to be, nak tanye korg slalu beli barang baby kat mane yea..takyah yg mahal2 or branded2..yg biase2 je, tp ade kualiti..any suggestion?


lg 89 hari..adeh larat ke nak beli semua2 barang2 tu bile perut dah makin membesar..huhu..skang boleh lagi jalan tp kejap je pastu dah jadi ala2 penguin..sebab sakit kat tulang punggung tu akan menyerang..menyebabkan gaye jalan macam penguin..huuu...penguin adelah bernasib baik sebab die comel..tp saye?..tetemokkk..huhu..ok dah merepek..

baby plak skang ne sedang seronok buat aksi balik kuang di dalam perot sempit saye..hui, skali die wat balik kuang tros tersentak..good baby, takpe teruskan usaha anda belajar berenang..nanti dah kuar leh bawak berenang lam swimming pool xpon jeram kg kemensah..hihihi..kadang2 gelak sorg2 bile tgk perot bergelombang n terpikir, anggota badan yg mane la menyebabkan ianya berlaku..siku ke, lutut ke..

eh okey, sbnrnye motif entry ne nak tanye katne shopping barang baby yg murah dan best??..sape tau angkattt tangaann..pastu taip komen..hehehee

10 comments:

CikPuanMiera said...

hmm.. actually kite pon xtaw sgt nak beli kat mane...

tp kite biasa beli kat JJ je.. banyak choice.. mcm2 jenis ade.. yg mahal ke murah ke.. seme pon ade..

tp depends pd awk la :)
slamat bershopping ye.. sonok taw sopim bju bebi neh.. teruja habes

myheart said...

aaa..btol2 shopping baju baby la paling best..esp baby baby girl..rambang mate dibuatnye..hihi

ღnFashyaღ said...

byk barang bby fashya bli kat JJ, kat mydin pun murah...g la mydin yg beso2 sikit banyak choice... erm sonoknye bli brg bby..g la time skang, kalo g time dah sarat nti macam i, jalan sikit dah mengah carik bench..hahaha

suarajagat said...

Terkini..!!!!!

NII telah difatwa sesat oleh Jabatan Mufti Negeri Selangor (Malaysia).

layari;
http://suarajagat.wordpress.com

Nadya said...

JJ banyak yg sleepwear..baju jalan2 xde byk sgt..tp tgk byk baju baby girl je..comel2..serious rambang mata.boy bese la limited..kalu ade pun mahal gak harganya..yg murah2 gi time sale..baby cpt besar so kalau beli mahal2 pun rugi gak..huhu

myheart said...

fashya->isk, skang pon dah setat, jalan cket dah kene cari bench sebab rase sakit kat tumit n tulang punggung..hihi

nadya->aah btol tu..skang ne beli yg murah2 je..kalau boleh baju baby bawah seploh hengget je selai..hihih..kedukut plak rase..;P

Hafiz said...

Di nasihatkan jgn beli yg size kecik byk sgt sebb....setiap bulan baby akan besar dgn cepat....silap hari bulan baju baru pakai sekali...nak pakai kali kedua dah tak muat...macam aril mase kecik dulu....(gosip psss: kalo byk duit tak pe rrr)....tempat kalo nak pi beli barang bb...> JJ ...sebb boleh collect point...kuikuikui

myheart said...

abg hafiz->sempat tu gossip panas..wahahaha..bekla2..newborn punye baju 5 helai je ok tak?..yg len beli 3 or 6 month punye..hihihi

Reb@k said...

nanti kita beli yg 1 tahun punya la, pakai dari umo 1 bulan sampai setaun, jimat ckit, klu gelebeh2 tu kira anggap mcm selimut leh tak? nanti baby cejuuuuk

myheart said...

oit..ne bapaknye lagi la kudukut..nak baju setaun tros..kikikiki..by, skang bukan musim cejuk eh..dah pakai ekon pon peluh2 tau..huhu