Monday, March 22, 2010

Check up lagik...

Betapa rajinnye haku..hihih..p check up dedua klinik..klinik kerajaan pon yea, private pon yea..entah nape sebab aku selesa p gomen tu..sebab doktor n nurse tu buat keje takde la kelam kelibut je..die buat sume rutin yg perlu..pastu senang la nak berborak bitau masalah n nak tanye pape..bukan cam private yg nak cepat jekk..baru duduk dah siap2 tutup file..dah la check 3 mende jek..

Tp kat gomen bnyk jgk die check..n arine..first time aku jumpe doktor kat klinik gomen ne..hehehe..scan baby lagik..n bg sesape pegi check up untuk dedua klinik, korg bitau tak dr or nurse tu?..ke tipu..;p..mcm aku dah kene injet kancing gigi skali, so kat private takyah da la kan..mest nanti die tanye buat kat mane?..kalau korg ckp camne ek?..

result tak memberangsangkan..hihihi...merah lagik kat buku..berat naik 0.5kg je..uhukss..padahal mg lepas baru aku timbang kat naluri berat 57 kg...harine 56.5..ayak..jadi turun..bulan lepas terlampau2 lak naikknye..smpi 4kg..huhu..mayb sebab aku control sgt kot..eh tp takde la control sgt..cume bekpes je aku skip tak makan nasik, makan roti jek..so pasne lapar tak lapar kene makan gak la kot..cam wat eksperimen plak..hihii..

td ukur heartbeat baby..laju terlampau kate nurse..160..nurse tanye makan tak tadi..ckp makan, cekodok 2 bijik..huhu..nurse kate cekodok ape la ade..hihi...da la malam semalam tak makan nasik.. makan beskut jek 2 keping..sebab cam kenyang lg rase...isk, terase kejam pulak..sorry yea baby..tgk ne jantung baby tinggi sgt ne, sebab lapar sgt dah ne..sian die..kekadang kite tak lapar tp die kat dalam sian dah kelaparan..makan, jgn tak makan..huhu..

Pastu td jgk kene amek darh lg skali..huwawaaaaaa..sakitttt..pastu kene enjet plak..krem dedua belah tgn..huhu..lg satu nurse soh wat carta pergerakan baby..kene kire brape kali baby gerak lam sehari..n kol bape kali ke 10 baby gerak..kalau kurang 4 kali kene p sepital n akan dipasang ctg kat pewot..camtu la lebih kurang..huhu..

walau pon lame tp berbaloi2 la tunggu kan..dah la free..hehehe..tp masih merisaukan nak besalin kat mane..wahahaha...


buku pink yg ditampal carta..pasne buku ne kene ade je la kat lam handbag kot..huhu

p/s:aku rase silap kasi tarikh la kat nurse..aku ckp last period 10hb means 4 hb start period..tp sbnrnye 10hb tu la setat period..camno eh..dah terawal seminggu la plak, patot 27 weeks tp terjadi 28 weeks.maklumka mase tu ngah blur2.kikiki..nak bitau nurse takot kene marah..huhuhu

3 comments:

nornazliana said...

biras ana kata awal2 kan tarikh period hihihii xlama dah kan..saya pulak seronok huhuu

myheart said...

erk..kalau awal2 tak ke nanti lom masenye nak deliver dah kene pakse besalin??..uuu tamooo..

mun said...

hye salam kenal..owwhhh..dah start catat pergerakan bb eik....buku tue mmg selalu jer kene bw tau...letak jer dlm handbag..in case jadi pape senang..