Monday, April 27, 2009

kronologi ujian HIV - trajedi atau ??

Uhuks..sbnrnye nak cite mende ne lame dah..tp sebab bz ari tu..di postponekan..

Citenye bermula begini..chewah..:p

Sblm2 ne..aku dah call 2 klinik yg dekat ngan umah..satu kat selayang die soh aku p klinik gombak..so call klinik kat gombak..

then..die kate leh dtg bile2 mase..takyah appoinment..aku lak eksited la kan..dekat lak tu ngan opis..tanpa menjangkakan ade kemungkinan len..uhuks

So dah set ngan enche rebak, satu hari..die amik half day..tatau la dgn restu ke tak..hoho

Then pegi la klinik tu..sgt2 le sesak, huhu..die wat kat umah kedai je..2 shoplot..skali tanye nak wat hiv test..die leh ckp..test kit abeh..cett2..satu kemungkinan yg aku tak pk..huhuhu

Enche rebak suda agak tensen..n of course la aku jadi pesalahnye..nape tak call dulu baru nak dtg..uhurmm..

maka amik alternatif len..call klinik2 len..n yg bestnye..klinik area gombak bile dicall samaada test kit abeh..or kene wat appointment..yg wat appointment tu plak..fully book smpi bulan 5..apekah??..maka aku gamble ckp ngan enche rebak p klinik dkt ngan sri rampai..mase tu ujan sgt2 lebat..n aku pon p la redah ujan masuk klinik n tanye..sekali die kate utk org dok kl je..n skang dah kene ade appointment plak..pergh..aku yg agak basah..terase panas..huhu

sgt la tensen mase tu..skali tgk la list klinik tu..umah aku area gombak..diorg ckp kene wat area gombaknye klinik je..tp aku tgk klinik2 len yg diluar daerah aku punye no phone..n just try my luck call diorg..n terdekat adalah ampang..sebab dkt ngan umah enche rebak..tp daerah da len..

call2..die kate len tros dtg..takyah appoinment..n aku tanye leh tak dok daerah len buat kat ampang ne..die tanye balik..nape tak buat kat daerah sendiri..aku jawab: sume ckp test kit dah abes...so die jawab: boleh la..dlm hati...Ya Allah syukurrr sgt..

tp mase tu die ckp ttp kol 4, n jam waktu tu kol 3.20..bergegas la kami kesan..dgn enche rebak yg tatau klinik tu katne..uhuks..seb bek ade abg din n member die bg instruction...kitog amek no kol 3.45 kot..hahaha..seb bekk...

lepas isi borang..kene tg turn..boleh plak org tu silap tulis no kitorg..30002 jadik 00002..punye la tmpt amik darah tu panggey no tu..bile die dah sudah panggey baru cam tersedar entah2 die silap tulis no tak..bile tanye..mmg sah..cet2..seb bek cepat sedar..sebab lepas panggey 00002 ngan 00003 die leh plak panggey 30004..so mase tu la sedar..huhu..

then mase amek darah..nurse tu beri sedikit ceramah..cane la daerah gombak leh abes kit..mende kecik je pon..takan takleh make sure..awak p pejabat adun buat aduan.bla2.uhuks..ade ketan ke ek adun ngan test kit..bukan klinik tu ke kene make sure kalo da nak abeh..pepandai la order awal2..bukan ek?..tp alhamdulilah..sume setel..kejap je pon..

n intro pegawai yg bg result tak bley blah..hiks..okey, mcm mane ek kite nak mulakan?..wah ayat..saje kan buat org nebes..pastu die kate..okey la, dah bleh kawen..huhu..so balik ati gembira....walapun bnyk btol dugaan die..huhuu..

neway, thanks to this clinic..lap uuu






haa siap ade no tepon..sesape nak tanye leh tepon dulu..hehehe



notakaki: fuh..setel satu mende...

4 comments:

bride-to-be said...

hahaha banyak tul dugaan nak buat hiv test ek..luckily i pegi je teros klinik kesihatan kt kelana jaya tak susah pon and dorang xde lak ckp kalu dok kt gombak kene wat kt gombak and takde pon kene wat appointment bagai.i think klinik2 kerajaan yg lain kena improve la services dorang neh.mcm2 hal.

myheart said...

uhuks..tu la..dugaan btol..pasne dugaan ape lg tatau la..harap2 berjalan dgn smooth..

Reb@k said...

huhu...skang ne bukan berjalan ngan smooth...berjalan seperti semut...huhu huaaaaa...sob3

Dayu said...

klinik ampang ni mmg banyak menyelamatkan keadaan bakal2 pengantin yg dh naik angin ngan klinik kerajaan yg ngada2...
tak tahu lah nape klinik KL cerewet sgt
jgn la nanti smua klinik buat perangai gini
JB senang lagi
jap je
tak sampai 10 min smua setel