Tuesday, March 31, 2009

~ Mimpi ~

Hmm..masuk kali ini, da 3 kali ke 4 kali..

aku bermimpi...

aku mimpi hujan + banjir

first aku mimpi banjir yg gile2 teruk hingga menengelamkan satu bandar..umah aku lak kat bhgan atas bukit ke ape..n dr ctu aku leh nampak satu bandar didalam air..siap ade buih2..ape significant buih tu aku pon tatau...


yg satu lg ne..semalam..sebab tu aku ingt..yg len2 tak ingt sgt..huhu..yg semalam aku mimpi btol2 blakang umah aku ade sungai..sungai tu da kat ujung n bersambung ngan laut..ape org panggey?..hilir ke hulu?..huhu..haa camtu la..pastu air tu dtg dr laut..apekehei plak kan..cam tsunami..kejap je..sungai melimpah..aku n family lari2 slamat kan diri..dgn ala2 selamba dok kat atas bukit ada rumah2 bnyk..pastu kete aku ade kat seblah umah pon tenggelam..

tp yg klaka tu..esknye surut banjir tu..aku leh gune balik kete aku p keje..apekah?..n umah aku cam bese je barang2nye..kitorg plak cam eh, okey je barang2 dlm umah..tp berjaga2 gak..skali lagi..air tu tibe2 melimpah..berpusu2 org kuar dr umah aku nek bukit tu balik-ntah mane dtgnye org reramai2 tu.huhu.tgkla balik umah tu tenggelam...pastu aku terjaga..

yg penting, aku terjaga mase tu azan subuh dah berkumandang...

hmmm..pesal aku asek mimpi banjir...bencana alam ne ek..gerun pun ade..

korg rase mimpi ne mimpi ngarut or sesaje ke or ade petanda?..

aku rase tak sedap ati la..pesal eh..huhu..


notakaki: hmm..tatau la ape perasaan aku skang ne..

10 comments:

bride-to-be said...

senaunye DIA nak kejut kamu soh solat subuh kot..ehehe..its just a dream..insyAllah takde pape tu.. :)

nurul aziyana said...

takutnya mimpi samer 2 3 kali..huhuh banjir plak tuh..mcm badai jerk..huhuhu..mintak doa2 bnyk2 semua ok..kiter xdpt meramal

nanonano said...

hihi
klakar pun ade,
tp ade org ckp mimpi mainan tido..
ade jugak satu petanda,
apepun mintak jauhkan dr pe2 yg xelok berlaku..
amin~
:)

myheart said...

uhuks..thanks kengkawan..badai eh kak aziyana mgkin jgk..skang ne cam ribut pon ade gak lam pale otak ne..huuu

harap2 la sume berjalan dgn lancar..uhuks..doakan yea...amin2..

myheart said...
This comment has been removed by the author.
iera said...

mimpi rezeki melimpah ruah kot...
almaklumlah banjir kan..cam org tua kata kalu hujan time kenduri nanti rezeki pengantin bertambah...kalu mimpi banjir mayb rezeki pengantin double triple bertambah kot..
AMIN...

Reb@k said...

klu ikutkan... mimpi tu mengatakan, rumah kediaman akan di"banjiri" oleh orang ramai, tapi jgn risau, walaupun dibanjiri, tiada barang yg rosak.(sebab tu keta still leh pakai lagi tau)

pastu banjir kedua tu sebab rumah tu akan di"banjir"i lagi sekali keesokkan hari nya... almaklumlah, kenduri buat 2 hari la katakan... =) hehe

myheart said...

iera->wah..bestnye kalo ianya benar2 blaku..aminnnnnnnnn...ehhee..

enche rebak->sejak bile pandai tafsir mimpi?..huhu

sue said...

kalau mimpi naik kuda camne eh..kelmarin aku mimpi naik kuda..kat tepi pantai..mula2 aku tak reti nak belok kanan kiri ..pastu aku dah tau .. ermm..

myheart said...

sue->mungkin maksud die..dulu ko tatau wat satu mende tu..tp skang ko dah reti..mengubah haluan hidup, maybe?..hehehe..tatau la..men tafsir sesuke ati je tu..:p