Tuesday, October 14, 2008

Umah sewa + ngumpat

Penin la aku cari umah sewa ne...jumpe satu sewa die RM750..org tu dah bg diskaun..jd 700..tp ade bende yg aku tak kenan sgt..cth..lantai die simen yg dicat(agak pelik)..bilik die 3..dgn harga camtu patot leh dpt 4 bilik..n takde cabinet dapo...tp dapo die dah dibesakan...kire ok la..

So skang dlm dilema nak amik or cari len yg lebih berkenan lam ati..susah oo nak cr umah kat area gombak n selayang ne..cam ape tah..penat aku surf tak jumpe..adoi pening2...selagi tak dpt umah ne, selagi tu pening aku tak ilang..sob3..

lagi satu nak ngumpat...semalam aku n dia g makan kat kedai ne..alaa...yg deret skali ngan sri ayu..kat sri gombak tu..kedai tu aku rase kalo kire yg ke 3 lepas sri ayu..aku yg pilih sebab nampak ade arang depan kedai die...so kengkonon cam mest kerang yg die wat perhiasan tu leh la dibaka..sebab kitorg nak makan kerang tebako...dtg la makcik ne amik order..skali die kate kerang bako takde..rebus jek ade..pastu cam pakse2 lak soh amik yg rebus..aku bengang la kan..skali aku g tanye sri ayu..ade lak kerang bako..aku soh die bungkus...

bile makanan smpi..skali ade lak kerang bako.tapape makcik tu...tp yg tak tahan tu..bile die kire2 sume..jumlah die..RM45..aku cam tak pecaye...dia tanye pae yg 45 hengget tu makcik..aku pun mintak la ape yg dikire..gile mahal..telur bungkus 890.kailan 9 henget lebih.ape kes?..gile ke ape makcik ne...bile tanye..die kate sebab untuk 2 org makan...ape kejadahnye..bukan banyak pun die kasi..sume hidangan tu...sebijik macam untuk sorg makan kat sri ayu tu...

pastu yg ngok ngeknye kan..kerang bakar yg ciput tu 5 hengget..aku beli kat sri ayu 6 hengget dpt 2 bungkus..dable jumlah..dlm ati panas je aku rase...kalo kedai len 45 henget dpt makan skali ngan ikan siakap masak masam manis+lauk len..da la makcik tu cam kerek..seb bek makcik..kalo idok..mau aku sembur2 die mase tu..ape yg kitorg makan ialah kailan ikan masin, tomyam campur(isi brape ketui je), daging masak merah(kuah kaler itam lgsg takde merah),telur bistik(harga same ngan satu papan telor kat pasar borong), kerang baka(bnyk yg mentah) ngan air tembikai laici 1 gelas(menipu bukan laici tp die letak longan)...sume 45 hengget..series..kalo aku mmg tak halal la wit die amik tu...tp bukan aku byr..so tanye pade tuan yg bayar..hoho..sian dia, sebab aku yg pilih kedai tu..sorry, not my luck..huhu...so avoid la makan kat ctu yea...bek makan kat restoran2 yg lebih standard lg kerana GERAI tu harga die lagi mahal dr restoran..sekian...

4 comments:

Reb@k said...

btol2... stuju, kedai tu ntah apa2 tah... makcik tu gemuk sgt, pemalas je tgk muknya, pastu kedai dia xde tempat basuh tangan(ada ke patut kedai xde kemudahan asas mcm tu),

So terpaksala basuh di tempat basuh pinggan, dan tempat tu amatla koto, huhu...

Kedai ne amat2 disuggest untuk diblacklistkan!

myheart said...

waa..skang syg dah ade geng untuk blacklist kedai..ihiksss...

ad3ck said...

carik umah sewa kat mana?

Tok Li said...

Anak2 semua boleh cuba makan kat restoran Tok Li di Sri Gombak No.95 Jln SG3, berdekatan roundabout kecik tu.

Breakfast ada roti canai semua.
Lunchtime ada hidangan Nasi Padang. Harga berpatutan.

Petang dari 5pm ada hidangan ala carte (Tom Yam, daging merah etc dan Western).
Chicken Chop pon ada @ RM8.50.

Salam.