Friday, August 1, 2008

Bz..Bz..Bz

Aku mula kebzan sejak due menjak ne..nak update blog pon tak sempat..mg depan dah start training..dan aku kene p sume venue..selama sebulan..adeh..amek la aku merasa kepenatan kene travel n keje ngan org lain..pastu takde kot dah nak jumpe internet..

tp dalam bz2 n ketidak stabilan emosi ne, aku nak gak post blog pasal mende ne...

peristiwa pertama :

Aku kat kedai bawah opis aku, beli air..bukak wallet cam bese..kuarkan wit..tetibe terpacul bos aku kat sblah..rupenye die dr tadi dok tenung mende lam wallet aku..pe die?..ape lagi ganbo si dia la..

bos : gamba somi ke?..ensom..
aku : eh bos, saye lom kawen lagi la..
bos : bestu sape tu, siap letak lam wallet..
aku : hehe..saje je bos wat perhiasan..
bos : tu kalo letak lam wallet tu, tinggi valuenye tu..(sebab dok skali ngan wit kan..)
aku : tinggi2 mmg la tinggi bos..insyaAllah(ape aku merepek ne pon tatau)
bos : nanti kang jgn lupe saye plak
aku : eh mest la bos..org 1st dapat kad(huhu..entah la bila)

aku ingt sampai kesitu je peristiwa 1 tu..rupenye2 ia telah mencipta peristiwa 2

peristiwa 2

meting antara management n sume staff

bos : kita mest bekerja bersama dan anggap sebagai satu family..saya bapak kamu anak2..walaupun saya tak ingt nama anak2 saya..hehehe..mcm semalam yg saya tegur tu..sape saye tegur semalam?..(selow aku angkat la tgn).ha, awk sape name?semalam dia la saye tegur..sebab nampak ganba lam wallet die..saye tanye ganba suami ke?..die jawab,eh ape pulak bos saye blom kawen lagi.kalau saye dulu, xde nak letak ganba lam wallet..nanti jatuh saham..awak baik terbalikkan ke, tutup ke..kang melepas lak yang lebih baik..(waduh..abes sume tergelak..).sape name awk?

aku : fitriah..

bos : haa, fitriah..(br tau name, :P)..tu ganba bakal menantu tu..uih, ensom..putih orgnye..(erkk)..lagik ensom dr nordin..(sambey ckp ngan nordin)..

nordin : dah penah jumpe pon bos..

bos : owh dah pernah jumpe ke...hehe..jauh dah saye merapu ne..smbg balik ke asal..

aduh...satu ofis yea menggelakkan saye..jadik isu lak..haha..takpe2 sy tak kisah...mmg letak value yg tinggi pun..entah la, kalau dah sayang tu kenapa seorg perempuan sanggup buat sesuatu walaupun sesuatu tu leh jadi bahan gelak?...

tp lelaki cane plak?..tentu sedih kan bila seorg lelaki ala2 nak tunjuk kemachoan die..bile ckp ngan gf sore lembut je, tp bile ckp ngan gf depan member sore pun berubah..dah jadi kasar cket..kononnye sebab nak jaga diri dari diejek oleh kawan2 tu..

hai entah la..

owh yea..lupe plak..lepas2 meting tu..bos kate nak kasi adiah..wah suke la dgr..tp nampak cam sekeping kertas yang bergulung..ala cam certificate kan...so dgr je la..rupe2nye bos bg hadiah kat org yg dtg awal mase taun 2007 lepas..

dan tak disangka aku dpt tmpt ke 3..hahaaha..cam lawak je..pastu dpt la segulung kertas..

ne ha...owh ne mest sijil penghargaan ne..lam ati aku berkata2..




skali bukak...



sg klah hot springs...sape nak ikot..seludup tido sebilik ngan aku..wohoho..



wahahah..sgt best..sbnrnye lokasi ne tmpt kitorg nak wat family day..tp tak jadi sebab hal2 ape tah..tp aku dpt pegi..wohoho..ne siap provide bilik katenye..

sape nak ikotttt...:P