Monday, July 14, 2008

Kerana aku juga wanita...

setelah berminggu aku asek dok keje tido opis balik lewat..br la weekend yg lepas aku leh ngadap tv...pastu disebabkan takde la cite best sgt aku nengok la cerekarama...walaupun pelakon yg agak kaku n sedikit fake..tp layan gak la..


Tp aku tetap tak puas ati...ttg cite ne..

synopsis

seorang married man..hidup bahgie ngan istri n wife..wujud plak bussines partner aka ofismate yg penggoda n cube nak mengacau mamat ne...mamat ne yg kengkonon alim n sygkan family tak layan...last2 pegi seminar, jumpe kekasih lame yg berpisah sebab tak leh dok jejauh...leh melekat balik..siap bawak jumpe bini nak wat bini no2..tu pon sebab bini die sgt la baik...tp lam hati menderita sorg2...but at last, pempuan tu sedar gak yg die tu hanya akan menghancurkan kebahagian perempuan len..yes, sebab die pun wanita(sedar pun..)

okey first skali gile menyampah tgk faradihya yg nak sesangat kat laki org tu...aku pon tak paham la nape pompuan skang ne suke sgt kan nak mengatal ngan laki org or bofren org..can u please sedar yang awak tu pompuan jgk..kalo ianya terjadi kat awak plak cane?..sanggup jadi pilihan yang ke2? sebab laki nak istri no 3 lak?.. .bukan ape aku marah sgt ne sebab aku penah mengalaminye..mangkuk hayun punye lelaki..mengaku bujang bagai..siap tipu aku memacam..romatik tak hengat la kan..tp seb bek aku mase tu tak bercinta gile2 pun..cinte monyet..bile org ckp n cerita aku selidik..siap p JPN tu..nak tau btol ke die dah kawen(ne kakak2 tmpt keje yg sama beriya ajak pegi..)..pastu siap istri die call aku...aku rase sangat2 bersalah ngan kakak tu, beriya aku mintak maap..lepas tu p berambus la yea kat jantan tak sedar diri tu...anak baru berapa bulan lahir dah gatal cari spare part..hei meluat btol aku...nauzubillah..jgn terjadi lagi kat aku...

second, mase tgk cite ne aku tersgt la geram okey tgk wife die..punye la senyum tak lekang even mase somi die ckp nak kawen lg satu..hei kalo aku la..dah meroyan kot...hahaha...yes, aku mmg kuat cemburu..sebab ne la..cthnye dah ada...even istri baik mane pun, sume pakej ckp, siap sanggup benti keje dok umah jaga anak...siap percaya laki die bulat2..last2 laki ckp nak kawen lagi satu..wah, kalo aku jadi die masak la pompuan tu aku kerjekan..hahaha...moral of the story : dont u ever put all ur trust in men..men is always a men...takde banyak, sedikit rasa cemburu or syak perlu ada..

tapi kalau dah takdir sume tu nak jgk berlaku..kita tetap tak leh nak wat ape kan...redha je la..bak kate adik aku..dapat payung emas kat syurga nanti...hmm..entah la yea..for me perempuan tetap perempuan, kalau cenggitu la caranya..mest sangat2 menderita...or makan dalam..sebab terpaksa berkongsi kasih...tp mungkin tu satu cara nak dpt sesuatu yang lebih beerti di syurga nanti...yg lebih berbaloi..sgt susah yea nak jadi perempuan ne...

tp yang penting batas perlu ada...tak kira la awak tu gf, ofismate, member tersangat rapat..jagalah batas yang ada..jgn melanggar batas2 ne sampi melukakan hati org lain...sometimes ade perempuan lain yang memerhatikan sebuah perhubungan dan menyatakan nape gf ko tu kuat sgt cemburu eh?..or nape gf ko tu kongkong ko sgt ek?...then do something yang sengaja untuk buat org tu rase lagi teruk...what is the point of that?..just told yourself...aku juga wanita...even if u dont have the same feelings, but one day ianya akan anda rasai juga...=)

5 comments:

illa said...

aku pun tgk cite hampes ituewww..

yaya said...

fit.. org kate jgn terlalu memilih... tp kalau dh main taram je tp diakhir mase nnti kite yg merana nk buat ape kn.. baik la kite memilih sket2..

aku punye point is kalau org tak appreciate kite atau xbleh nk kontrol mcm lelaki dlm cite tu, tanye la pada diri ko sendiri adakah lelaki mcm tu worth it utk kau..

kalau die miskin, die banyak jerawat, die kentut busuk... itu namenye terima seadanye..

tp kalau perangai xbleh nk pikir isteri kt umah dh berkorban tp langsung tak kisah kt bini semata2 utk nafsu die sorang, worth it ke..

cube ko tanye bini beego tu, worth it ke???

myheart said...

to yaya ->pesal aku cam tak paham ko komen ape ek...tp part kentut busuk ngan jerawat tu aku paham..hohoho..

ape kes lak ngan bini beego ek..weh aku tak paham laaaa..

yaya said...

ko ni xbace sok kaba ke ish3.. sok kaba tu tulis *bukan aku tulis* beego kawen gune duit bini die.. hantaran, majlis side beego, majlis side bini die, mkn pakai sume gune duit bini die.. pastu bleh plak nk ade hubungan dgn GRO.. pastu sepupu bini die ckp beego ni ske mrh2 bini die before and after kawen pon..

tu la namenye tak tau diuntung..

myheart said...

oooo..gitu ke...btol la lelaki tak tau diuntung...bukan patotnye lelaki ke yg kene kuar wot kenduri...ish2...beego ne kene campak kat bukit beruntung gak la aku rase..huahua