Thursday, June 12, 2008

Surat untuk pak lah - sumber www.cari.com

kepada pak lah dan menteri kesayanagnku terutama Syahrir... PM kesayangan ku
saya ingin mengucapkan terima kasih kepade pak lah kerana menaikkan rege minyak..
selepas ini apebile rege minyak naik.. rege barang yg lain akan naik..
saya akan merubah tabiat saya dari makan ikan kembung yg dah merah matedan pecah
perut kepade ikan kering sahaja.. saya sanggup berkorban untuk UMNO dan bn..
anak saye yg seramai 5 org itu boleh bekerje selepas waktu sekolah untuk membantu
keluarga dan meneruskan tradisi menyokong UMNO dan bn
saya akan merubah bilik bilik yg ade di rumah saya untuk dijadikan
tempat menternak ikan dan menanam sayur secare hidroponik
saya terpakse tanam dalam bilik kerna saya dok kat umah flat..
rebet yg diberikan kepade saya memang melebih dari keperluan saya..
apebile saya congak.. saya hanya menggunakan 20 sen aje duit minyak moto
sehari.. ade untung 21 sen
saya tak pakai pon kete... sebab bile minyak naik.. saya kene jual
datsun kotak mancis saya.. dapat gak duit..
anak anak saya, saya akan soh eksesais setiap hari dengan berjalan kaki
atau naik beskal ke sekolah.. sejauh 5 km
walaupon saye berpendapatan rm 1000.. ia terlebih cukup untuk keluarga saya...
buat permulaan untuk merubah kehidupan saya..
saya tidak akan menggunakan gula... tak akan menggunakan tepung untuk buat jempot-jempot
akan menggantikan beras ngan ubi... setiap hari saya dan keluarga akan
berpuasa (kecuali pade ari hari yg dilarang ajerk) saya akan buat minyak masak sendiri
itu antara care saya merubah hidup..
ade banyak lagi care
semuanya kerna UMNO dan bn...
dan saya ingin meminta pak lah supaya menaikkan lagi rege minyak yg ade..
bukan tu ajerk..diminta menaikkan lagi rege tol kerna org sebelah rumah
saya nih org pembangkang dia selalu ikut highway, bior padan ngan muke dia.
mungkin pak lah boleh melawat saya dan bersedekah kepade saya sehelai
kain pelikat dekat-dekat pilihanraya nanti..
insyaallah kain pelikat itu saya akan framekan dan gantung dirumah..
tapi jangan lupa.. pak lah tandatangan yerk..!
jgn lupe pak lah.naikkan lagi rege minyak..
jgn turun kan gaji menteri menteri dan tuan penasihat 25%..
saya tetap akan menyokong pak lah..
akhir kata bior pak lah senang, janji kami susah.. hidup UMNO, hidup bn..
sekian terima kasih..
ps/ sampaikan salam saye pade KJ dan patrick badawi.. dan tak lupe gak
tuan punya syarikat scomi
pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca, harap balas.
tapi mesti x balas sebab korg sibuk.
sibuk makan nasi kandar kat London.


hohohohooo...hanya itu mampu ku ckp...

tp yg aku rase bengang sgt..da la rege minyak nek..boleh plak tetibe kat parking kete opis aku ne die nak letak meter parking..wtf la..opis bukan besa pun..parking pun bukan bnyk sesangat2 pun..majoriti yg keje kat sini je parking..pastu fikir la..kitorg keje pun bukan 9-5..keje smpi ke lewat malam..nak jugak charge parking..hai entah la..

4 comments:

sue said...

hmmmm.. ni yg rasa nak cari keje laen nih ..
kos sara idup dah tinggi .. :(

illa said...

betul la sue..huhuhu...dah la minyak naik..parking kene bayar...huhu mcm mana nak hidup lepas nih...huhu nak tak nak mcm tuh la terima jek la sedeynye..gaji 10K pun susah klu kerajaan wat mcm nih

myheart said...

jom wat tunjuk perasaan beramai2..kami nak parking freee!!!!!!!

muor76 said...

surat asal kat
http://muor76.blogspot.com/2008/06/surat-penyokong-umno-untuk-pak-lah.html

di post kat forum cari oleh muor76