Wednesday, June 25, 2008

Lawak la kengkawan aku neh...

Berdasarkan kes keteku ini (smpi skang tak dibaiki lagi)..aku dah try call mpaj, JKR gombak..memasing takde penyelesaian..maka aku tulis surat kepada mereka berdua ini..jabatan kerajaan ini..aku nak tuntutttt pampasan...tak kireeee....

Pastu aku pon mengadu la kat beberapa org kan.yg penting first skali kat dia..tp die meting laks..pasty yaya plak selaku org yg keje ngan org gomen..cekkan surat ku itu..lepas2 tu leh plak die wat lawak..dushhh



yaya says:
bukan slh die la..

slh tiang tu

fit says:
smpi tiang beso gedabang tu leh jatuh

yaya says:
tp tanggungjawab die

bukan ko yg langgar tiang tu

haaaa btol2 tu

slh la tu

fit says:
tp kang ckp camtu tak dpt lak wat pampasan

hikhik

yaya says:
so ko bleh claim

ko bleh claim skali pampasan ketakutan yg dialami

mcm gangguan emosi tu

teperanjat dan mengalami mimpi ngeri setiap mlm dimana saya dihempap tiang elektrik

saye menjerit meminta pertolongan, tp pegawai jkr tersebut tidak peduli..

lalu saye terkulai dan mati ditengah2 kesesakan jalan raya

mati katak

tiada siapa memperdulikan saye..

tiang tersebut juge ada arus elektrik bzzttt bzzztttt..

sehingga menyebabkan rambut saye kejang bzzztt bzzzttt..

maka saye juga meminta pampasan utk rambut saye supaya saye boleh pergi buat teknik rebonding yg begitu femes skarang ini

walaupun saye sudah mati katak..

saya ingin menjadi pontianak yg berambut teknik rebonding

boleh lah saye berlagak dengan pontianak2 yg lain yg berambut kusut masai itu

maka dengan itu slps saje saye terjaga dr mimpi ngeri itu saye terus menulis surat ini..

segala karjasama dr tuan adalah disambut baik..

jika tidak saye akan melaporkan perkara ini ke pihak Bersamamu..

supaya Bersamamu boleh dtg ke rumah saye dan menghadiahkan saye peti ais..

dan beras Faiza Basmathi..

oii fitt..

penat aku taip ni


Haha..die ngarut sorg2..sebab aku tak pasan..syok wat keje...kikiki...ko wat karangan len plak yaya oiii..adehh...


Lepas tu tanye ajol pasal insuran...nape bnyk org nasihat aku jgn claim insuran lagi...

fit: katela kan
fit: kete aku kemik tu aku claim insuran
fit: ape effect die eh
Ajol: ok
Ajol: ohhh
Ajol: tolak la NCD insuran kau tu
Ajol: NCD = No Claim Discount
Ajol: NCD tu berguna masa kau nak renew insuran anti
Ajol: nanti*
fit: maksudnye?
fit: berguna cane
Ajol: setiap tahun dia akan increase NCD tu
Ajol: dengna kata lain.. discount insuran setiap tahun meningkat la
Ajol: misal kata tahun kedua kau renew.. NCD jadi 10%
Ajol: so misal kata insuran kau total = RM 800
Ajol: tolak NCD or discount dari NCD 10%
Ajol: 800 - (800 x 10%) = ??
Ajol: pastu tahun ketiga kau nak renew insuran lagi..
Ajol: NCD naik lagi 15%
fit: so kurang la cket byr isuran tetiap tahun
Ajol: DENGAN SYARAT
Ajol: kau tak de claim apa2 dlm tahun itu...
Ajol: iyer.. kurang la sikit bayar insuran setiap tahun
fit: owhh..cenggituuu
Ajol: tapi kalau kau ada claim.. kurang la NCD tu.. aku tak pasti cam ner dia kira..
Ajol: tapi aku rasa..
Ajol: bagus kau claim je insuran
Ajol: apa guna ada insuran


huhu claim insuran..masak lak aku nak bayar tetiap taun extra cket kan..huhuhu..tak kire gue nak pampasaannnnn..

pastu ajol(bukan name sebenar) wat lawak

Ajol: perghh leh tahan kemekan nyer
Ajol: tercalar sudah..
fit: huhu
Ajol: ermm ni senang je ni kak
Ajol: saya tolak dari dalam je ni
Ajol: kasik kembung semual pintu ni
Ajol: settle
fit: yeke dik
Ajol: iyer kak
fit: brape hengget sume neh
Ajol: sehari ketuk n simen
Ajol: 2 hari cat
Ajol: ermm tak cpur handle bar tu
Ajol: just ketuk n simen..
Ajol: saya bagi akak best price ni
fit: akak tgh sengkek ne da la minyak nek...parking kene byr..kete lak kene hempok ngan lpu jalan gile
Ajol: 300
fit: yeke dik..diskaun takdek ke
Ajol: ketuk simen n cat
Ajol: gerenti macam baru
Ajol: org takkan perasan punyer la.. penah eksiden
Ajol: diskaun.. ermm dah kurang dah tu kak
Ajol: ok2 la.. 280 la ok
fit: alaa dik murah la cket..(smbil wat muke kesian n nak nanges..)
Ajol: akak pun 1st time dtg sini
Ajol: kut2 nanti rekemen la kat kawan2 yerk
fit: owh yeke
fit: okey2
fit: mekaseh la yea dik
fit: boley2..
Ajol: sama2
Ajol: so keta tinggal sini la yerk
fit: tp jgn lak curi barnag kete akak wat jadi spare part org len yea
Ajol: ker nak tinggal kan pintu sahaja?
Ajol: kalau tak percaya la kan
Ajol: :-"
fit: eh eh..boley ke
fit: okey gak tu
fit: akak tmpal pintu ne ngan pastik
fit: leh gak la akak bawak p keje kan
fit: takyah kuar duit nek teksi
Ajol: ouh
Ajol: boleh
Ajol: jap saya panggil pomen saya
Ajol: so konfem la kan?


Hahaha..menong la aku dibuatnye oleh deme ne...huhu..so apekah keputusanku n resultnye...tg ler lepas aku anta surat kepada pihak berwajib ne yea...sob3...kalo suda ku baiki keteku itu..mau ku anta p basuh, wax pastu manja2 n belai die...kikikiki...

p/s:dialog ini dipaparkan setelah meminta izin mereka yg terbabit...hohoho

4 comments:

yaya said...

Fit, kete kalau dh skali eksiden maka terluka dan tercalarlah hatinye.. ia akan merajuk... lps ni berjujuklah eksiden2 kecik.. calar sinila sanala.. langgar bonggol lah, org langgar la..

mcm kancil aku tu.. aku jage sikit punye baik.. lps abg aku bg eksiden same die, die sudah merajuk la pulak.. terus aku beli kete lain.. kehkehkeh..

mintak jauh ye fit yekk..

akak ps said...

hahahahaha lawak2....
try la dulu mitak pampasan...
wat cpat2 kang nant dorang ty nape bru skang nk setelkan...
aduss... tkut mcm2 nant kene jawab

yaya said...

claim ajela insuran.. yang ko dok byr tiap2 bulan tu utk ape.. untuk diclaimkan ke atau utk mendapat kurangan 10% claim tahun berikutnye.. haduuussss....

aku kalau siku tercalar sikit pun aku claim tau.. ni pun aku tgh siapkan dokumen claim utk anak aku ni.. malam smlm idung die kene geget nyamuk.. hihh bengang btol aku nih..

myheart said...

ces ko neh yaya...mmg nak kene ngan aku neh..lengan ko dah insuran lom?..aku nak cubit kasi lebam..pastu leh la ko claim...kikiki..

kalo claim insuran bek aku tuka satu pintu kete...hohoho