Wednesday, May 21, 2008

Indahnya cinta....

Sangat mengantok ari ni...ade keje lagi kene setelkan..rest kejap...tetibe terase nak bercerita pasal hal ne..korg bace la bende yg aku mengarut ne yea...


Indahnya cinta....

Sape2 yg in love tentu tahu cane indahnya cinta...esp bila baru mula bercinta...
rase gembira sentiasa,
kalau boleh 24 nak senyum..tp nanti org ckp gile..otak pon rase tenang je..yela..hati gembira kan..
wat keje sume lancar je...takde stuck2..
pasu tgk skrin pc leh sengih sorg2(mcm member aku ne)..tgk handset pon leh senyum or gelak sensorg..(ne mmg ramai ler...)
bile kuar dating tu..wah lagi la..rase cam kat syurga..yela..ngan org tersayang la katekan...pastu layanan mmg first class la kan...sume bende kite cite..die dgr ngn tekunnya..die pun same...bile becerita tu mmg cam sonok je...
lame2 hubungan jadi rapat...masing2 mule tunjukkan sifat original mereka cket demi cket...yela..memula nampak luaran je..cket2 kenal dalaman...
bile hati dah suke tu...mmg nampak cantik je sume...bile cakap tu of course la cakap yg elok2 je..tkt menyakiti hati pasangan kan..

tapi lame2...mgkan timbul rase bosan...rase tak puas ati...atau rase cam pasangan tu tak sempurna..perlu diubah sana sini...untuk menepati kehendak..atau mgkn rase macam awek aku ne tak cantik..org tu lg cantik...or pakwe aku tak ensom..org tu lagi ensom...hmmm..

itu mgkin bg org yg br 1st time bercinta.first lover la katekan...yela..masih mencari..yg memenuhi kehendak hati...

tp ada juga org yg merasakan..takpe la bf aku tak ensom,tp die baik sgt...takpe la..die layan aku mcm ne..mgkn salah aku jgk..takpe la, die nak aku nampak cantik je..untuk aku jgk..bertahan n terus bertahan....

all this because of?..syg..or rasa dah terlalu penat untuk 'mencari' yang lain?...atau sebab ape?

mcm mana pula jika sebelah pihak je yg merasekan seperti diatas tu..tp sebelah pihak pulak rase dah bosan..rase perlukan yg baru dalam hidup die?...isnt it will make the other part suffer?...and the other plak suffer on their on way..yela...smpi bile nak rase bosan kan...and not to be deny that they will looking for something new...and what will happen to the part that still waiting...

isnt it complicated?...
yes..love is complicated...

i got friends..yg br putus cinta..yg br putus tunang...tp tak lama...dpt pengganti...wah kalo lelaki tu tau..mest die kate this girl mmg nak putus untuk dptkan pengganti baru ne..did they realize their mistake?.yg pasti perempuan jg yg akan disalahkan..mmg org slalu ckp...dlm dunia ne pompuan lebih ramai dr lelaki...kalo break off susah la pompuan tu nak cr pengganti..tp nampaknya tak seperti itu...the prove is my friends...

well..they was in stage 1 of love...yup masih kat peringkat bunge2 cinta...hopefully its going fine..sebab cinta yg sejati..sekuat mane pun dugaan yang dtg..its will stay...and reach the finale...get married...kids..and love till death do them aparts..

and for me..i had gone through the part one..yes it was the most wonderfull, remarkable things that happens to me..thanks Allah to give me the memories and opportunity to feels that..once in my life...and i will not forget that...

the next part???...

only Allah knew....

5 comments:

illa said...

mcm terkene sikit2 kat aku yang putus ehem2 neh....tapi apa yang aku leh komen untk post ko nih la kan ...mcm ni lah ..selalunye susah ppuan nak mintak putus...mesti ade sebab kenape dia mintak putus...case aku ini lain skit pada korang tapi sama jek ..klu aku cite mende yang betul jadi mcm terbongkar sume cume ...satu jek aku bgtau lelaki klu dia dah bosan ngn kita dia akan buat mcm2 cari salah kita supaya kita give up ngn dia ...dan aku tak suka jadi option pada lelaki ..sebelum dia pilih atau pape ..baik aku blah dulu supaya aku tak sedey...wpun dlm hati ade sket ase sedey..tapi aku ase aku nih ego kot..aku tak nak nangis...tipu la klu tk sayang tapi nak buat mcm mana sebelum aku rasa lagi down baik aku blahhhh ...

itu la kesimpulan hidup aku selepas ape yang aku lalui...heheh

kita selalu terima kelemahan lelaki tapi adalah sukar bagi lelaki untuk terima kelemahan kita....itu la yang aku kenal lelaki nehh...

;( sedikit kecewa dgn kisah yang lepas..tapi itu tak bermakna aku kene tunduk mengalah..klu dia boleh bahagia kenapa aku perlu bersedih???

hehe so aku pun cube untuk gembira !!

myheart said...

Bagusla..ko leh get it through.leh lupakan kisah silam dan bina yg baru..tp just be carefull...sebab tak semuanya indah..eceh..ko penah becinta mest tau kan...

tp tak semua perempuan kuat...ade yg lemah..cume ko lebih beruntung sebab kuat...=)

illa said...

ayat biasa kita dgr kejayaan seorang lelaki dibelakangnya adalah seorang wanita...tapi klu kita tgk kejayaan seorang wanita dibelakangnya adelah kisah silam yang menguatkan semangat dirinye....(kebanyakkan usahawan wanita adalah ibu tunggal)....dan apa yang kita perlu yakin ialah ....wanita punyai kekuatan tapi bukan fizikal...aku bukan kuat kot..tapi aku tak harap kan keindahan berpanjangan..kasih sayang manusia ini bermusim....lagi satu mebi aku pernah rasa kehilangan...kehilangan mak aku byk buat aku tabah...mcm mana nak hidup tanpa rasa kasih syg...background kita berbeza..sbb yang membentuk diri kita adelah pengalaman dan latarbelakang kita...

apa pun terjadi kene ingat mati..bila ingat mati kita akan jadi kuat....kita perlu lakukan sesuatu lam hidup kita sbb hidup nih ade penghujungnya...jgn sia2kan setiap detik yang Allah bagi...

pastu..ape lagi ek....satu jek pesanan aku pada ko....
bila masuk soal bercinta nih..jgn sayang terlalu sangat simpan untuk diri sendiri..supaya bila kita kehilangan kita kuat dan masih boleh berdiri...sbb takkan ade org yang sayang kita terlebih..masing2 akan sayang diri sendiri dulu
...

takde cinta yang sentiasa bahagia...tapi kebahagiaan boleh dicari..itu yang penting setiap antara kita ..boleh capai bahagia..bahagia bukan semestinya manis..tapi pahit pun kdg2 bahagia..hahaha....

jadi yang penting kita kene nilai ape yang kita nak...apa yang kita tak nak..apa yang kita ase perlu dan apa yang kita rasa biasa jek...

so itulahh....jgn terlalu rasa cinta tuh bahagia...huhu aku pun dah alami dah 5 kali aku bercinta, dah bertunang ..dan dah pun putus...huhu..jadi itula yang buat aku hati2...

aku penah syg org selama 10 tahun..aku tunggu bahagia la tuh ..wpun akhirnya dia pilih org lain ..itu hak dia...mmg sakit la nak bgn sbb aku sayang giler2 tapi tuh laa...aku kene terima kenytaan..jadi lepas dari tuh bila aku bercinta..aku simpan 25% tuh diri aku ..supaya aku tak kecewa sgt klu dia blahhh hahaha

myheart said...

erkk..sungguh panjang komenmu ittew..leh wat jadik satu postinh...hikhik..

hmmm...mmg ade benarnya jgk ape yg ko ckp tu...

yus said...

aduiiii... komen lgi panjang dri posting.......