Friday, March 16, 2012

Buat ibu2 menyusukan anaknya...sedikit 18x..:P

Post dekat ukhwah blogger..

assalam..nak mintak pendapat la..anak fit dah lame jgk tak minum susu waktu siang sebab die nak susu yg fresh dr ladang..huhu..so blk kerja je mmg die tros serbu nak nen die..tp kan masalahnye skrg ne, setiap 5 menet die nak bergayutt je..huhu..kadang2 smpi sakit puting n pinggang..sebab lama sgt dalam posisi same..huhu..malam smpi pagi gtu..kadang2 terfikir takde susu ke, lapar ke?.tp rasa malam tu dah makan bnyk dah..try kasi susu botol, mmg die hisap cket je..pastu bg balik n kate nak nen..huhu..ade suggestion tak?..atau perlu beli botol susu yg mcm breast ibu tu(tak ingt nama die, tp mahal jgk regenye..huhu)..bulan 6 ne die 2 tahun..tak tau ler cemane nak ceraikan susu..huhu 

tu la permasalahannye skrg..

perlu ke beli botol susu ne..yg menyerupai yg ehem..asal..

Tp rege die rm76 kot..adeh..buatnye tanak jugak..menangis mokcik disitu..tp kang yg peliknye..even die dah kenyang pon nakkkk jgkk..btol2 addicted terhadap tettt omak eh..huhu..kadang2 tgh menggaru dgn dahsatnye tp bile sua nen tros fokus kepada benda tersebut..tp bila omak eh dah letih/sakit n cabot..tros sambung menggaru dgn dahsatnye balik..apekah???...ne mmg gatal sebab eczema ke gatal sebab tak dapat nen..huhuhu..mmg sepanjang malam kalau boleh kene sentiasa mengempeng tanak lepas..huhu..lalu emaknya menjadi meroyan..adeh...

jadi apekah pandangan anda..apa yg patut sy lakukan?..patutnye 2 tahun dah kene cerai susu kan?(cewah ayat mcm ruangan tanya sama doktor..;p)..xdpt byg cemane ne..mau tak tido setiap hari sebab die tak dpt nen kesygn die neh..huhhuhu..


tulunnggg...


1 comment:

Momma Mia said...

Mak aih tu cam addicted jer sis.. Sbb siang tak dpt dia pulun mlm sampai pagi tuh.. Beli botol x semestinya masalah selesai sebab dia suka yg Ori la yg pasti kan??

Tahniah dah berjaya menyusun2 thn... Alin pun bakal 2 thn 1 apr ni.. X pk lagi cane nk ceraikan yg pasti x Bleh mendadak.. Kene slow2