Wednesday, October 5, 2011

Caramel Cake...

Assalamualaikum..samat pagi sume..

hari ne kite bekpes caramel cake joms..hehe..tp sbnrnye dah abes..;p..tgl gamba je..xleh tahan tau kat merate sume wat kek ne.nanonor, kak lina..hehe...dah la cantek..jd gatal la nak mencuba..amek resepi dr blog

http://fromintankitchen.blogspot.com/2011/09/berakhir-sudah-sumpahan-itu.html

sebab detail sungguh penerangan die..siap bergambar..alhamdulilah..jadik kot..ade plak adik yg mmg minat tlg aku wat kek or beskut..die la tlg pukul telor sampai gebus2..hehe..

Memule ingt xjadi la..sebab mase bakar tu kembang melebih2 dr bekas tu..tp tak melimpah..rupenye bile dibiar sejuk lam oven die jadi penyet blk..hihi..sonok buat warna warni..tp penat..sebab tu siap satu je..hehe..so dpt la merase sorg sikit..bwk opis..sgt eppy sebab ade yg suke n mintak resepi..tp katenye entah bile nak buat..hehe..silap2 order je ngan fit..wah, idok ler kot nak order2..nanti fit rajin fit buat lagi ek..hehe..sonok bila masak pastu abes org makan..rase dihargai gitu..tp kalau takde org makan adelah sedih n adekah sebab tak sedap?..hihi..tu pon nak emo..;p

Setelah di corak2kan

mase ne dah mendap balik br tgkp gamba..hihi..memule mase kembong tu dah redha je tak cantek la kek aku nanti..

dah siapp..tara...

nyummy2

mari kite bahagi cikit sorg..agar sume dpt merasa...=)

p/s: kepada yg arif..nape bnyk beno air gulanye ek..tak dan la nak lap..sebab banyak..terkena lak kat kek..sob3..

6 comments:

lina said...

salam fit- subanallah fit buat cantik corak nya..jeles nya ajarkan macam mana buat lorekkan tu cantik sgt...tolong boleh ngeh..ngeh. Tp sgt sedap kan cake ni kak lina dh buat iga kali..tak puas2 lagi makan.

Tahniah fit!

sharEna said...

wowww!!! menjadik betol nie fit...kite pon nak order lah gnie =D

fit said...

kak lina->mane ade cantek..huhu..kak lina lg ekspert..

ena->wah, lg sorg..hihi..tak yakin lg kot nak amek order..kene try wat banyak2 kali pastu result die samee je baru leh..;p

nanonano said...

cantikkkkk kemas sgt,
na kan, klu buat, sure karamel kt tepi2 mcm pecah2 skit luruh, hahaha nape ntah,
jeles tao tgk kek fit cantik kemas je terletak T__T

aziyana said...

tepuk tangan n 2 thumbs up
bestnyer hasil air tngn..cantik

ღnFashyaღ said...

jeles betul tgk orang buat kek, kite takde oven...

kek cantik ah! mesti sedap... nak jugak!!