Tuesday, October 19, 2010

Copea 4 months


Sofea dah 4 bulan mase 17hb ari tuh,

berat n tinggi tak tau lagi..esk baru nak p klinik n sofea kene enjet...wiwiwi..

skang dah mule cam nak merangkak..kaki dah leh tolak2 cam nak berdiri, tangan pon leh tolak cam nak merangkak tuh..tp jarang2 die wat..kalau die dah boring baring pastu mama die wat dek je ngan die mule la bergolek2, tolak2 kaki n tangan tuh..skang ne dah takut nak letak die kat katil..2kali pusing dah leh sampai bawah katil kot..huhu

sofea malam2 kalau die nak susu die takan nanges, die akan pusing kiri, pusing kanan dgn mate terpejam..bile suakan puting tros meraba gune mulut...tp hari tu saje je biarkan die terpusing2, last2 bukak mate n buat muke notty die sambey senyum lebar2..xpepasal mama die gelak sorg2 pepagi bute..kihkih..

lagi satu kalau kite kasi je tgn kat die, die akan gengam pastu angkat kepala, half badan n kaki die mcm posisi nak duduk..isk3..tak menyabor2 nak duduk dak kecik tu,..tp mmg die dari awal dulu asek nak duduk n berdiri jek..kalau kite nak dodoi die secara baring pon tak nak, nak duduk jugak..

pastu setiap mase asek nak nyot2..semua bende die nyot2..tangan papa die, lengan papa die , mama die..penah satu hari tu, nak cium die leh die p nyoyot plak pp mama die..haih dah tecik ne..

ape lagi ek..tak ingla..tp alhamdulilah sofea membesar dgn sehat..harap2 pasne leh update die dah leh merangkak plak....=)

3 comments:

sharEna said...

makin comel dak copea nie hihih =)

Puan Jiha said...

alhamdulillah...comelnye copea...aunty jiha nak geget2 pipi die...

oneyani said...

ahaha merase la akak mengejar die nanti eh...

copea ni geram betol tgk pipi die eh