Tuesday, June 15, 2010

Belum lagi...

Uhuks..saye belom besalin lagi..tp dah setat cuti..ari tu tak on9 sebab broadband kene bar..huhu..seb bek ade yg bantu..hehehe..at elast takde la borink sgt xleh beron9..

actually ikotkan 17hb adelah due date saye..tp kn ari tu penah ckp kat klinik kerajaan tersilap kasi tarikh last period..so 17hb ade lah dikire 41 weeks..huhu..dah penah bgtau nurse tp die kate beza seminggu je takpe len la sebulan..so skang ne masalahnye dah 15hb dan tarikh 17hb tu dah dekat..

so doktor dah kasi surat untuk induce on 17hb..so dgn rela terpaksenye kalau menjelang 17hb ne tak bersalin lg kene la induce..xpela..kite pon dah tak sabar nak tgk muke baby..dah tak larat nak bawak perot...huhu..

huhu..sape penah rase kene induce..sakitnye cemane eh..lg teruk ke dari normal..huhu..takot neh..ade sehari je lagi ne..uuuu..baby sile la kuar esk..hari ne plak tetibe die sgt la aktif dan mengeras2kan badan die..petanda kah?..seriesnye saye tak pernah rase sakit contraction ke, braxton hick ke ape..cume rase tekanan kat n ngilu2 kat bawah tu bile die gerak2..

so di kesempatan ini saya nak..

Mohon beribu ampun dan maaf sekiranya ade menyakiti hati sesiapa samada sengaja atau tidak sengaja...doakan saya mudah bersalin dan selamat melahirkan anak yg pertama ini..insyaAllah nanti ape2 saye akan update di sini key...

6 comments:

safiah said...

huhu....doa ler baby keluar sebelum kena induce...dulu 1st baby kena induce gak...mmg sakit...orang cakap lagi sakit dari normal contraction...tapi tak tau ler sbb takde pengalaman contraction tanpa induce...anyways good luck...semoga selamat melahirkan...banyakkan membaca doa nabi yunus as...

Puan Jiha said...

41weeks? wah baby fit comfy sgt dlm tu ye... hehe dah nak kuar la tu kot kan... all the best!!

Mrs tEppEi said...

kite dulu kene induce. emm, tp xleh nk compare dgn bersalin normal sbb x pernah rasa lagi. 1st time la katekan. contraction tu mmglah sakit. tp sbb amek epidural, blh tido nyenyak cam mkn panadol heheh. sakit semule masa betol2 bb dh nak keluar. means air ketuban dh dipecahkan & masok air. pinggang & peha sakit giler. tp kaki kebas x rase ape, bwh kene seluk pn rase senak2 jer. Dr. buat episiotomy pn x rase ape, vacuum ade rase geli2 di tarik2 sket, then bb pn kuar. senang jerrr heheh ;p

myheart said...

safiah->maksudnye mmg kene induce tanpa ada rase sakit la ek..huhu..

jiha->blom lg 41 weeks..tp doktor kire dah 41 weeks sebab fit salah kasi tarikh..huhu

mrs teppei->wah cam senang jek ek amik epidura ne..nanti fit nak tanye la kot2 kat hospital ampang leh request epidural ke tak..huhu

shuweet said...

semoga mendapat bby yang comei...slamat semuanyer

Nadya said...

sy kene induce...dan tanpa epidural..sakitnyaaaaa xterkata..kalau boleh biar contraction normal la..atau amek epi kalau jenis xtahan sakit..tp risiko epi takut teran tak kuar, kene czer pulak..tp papepun, selamat bersalin ye..kite dh selamat hehe