Tuesday, April 20, 2010

Check up on 31 weeks..

Mangun awal2 sebab kene minum air gule setat ko 8..tp sbnrnye kan setat hari senin ari tu..aku dah susah nak tido malam..pesal tah..asek pusing2 tunggang tebalik..terlelap jap..pastu terjaga lagi..kalau tgk jam ade la agaknye dalam sejam sekali..pastu g toilet pon dah makin kerap sgt..rase nak letak jamban sebelah katil..huhu..

Sampai2 cam bese amik darah, minum air gule (dah muak minum mende ne dah 4 kali hokey..)..pastu check up perot skali..

Kali ne berat tak bertambah la pulak ari tu terlebih 1.5kg..adeh gimana mau buat ne..makan cam biase die nek melebih2..jaga makan kureng n statik pulak..58kg..same cam 2 mg lepas..merah manjang je la berat kat lam buku tuh..huhu..

pastu hb tak check arine..sebulan skali je kot..then check perot..denyut jantung baby okey, tp sebab tak makan make laju la cket..nurse kene cari mase die paling slow..so dapat la 148..normal..tp nurse tu siap terkejut mase nak cari denyut jantung baby..sebab die bergerak ala2 kungfu hustle..kikiki...mane taknye makcik asek pegang perut, kalau org yg tgk die gerak pon terkujut apetah lagi yg merasa gerakkannye ne..tp takpe, gerak la bnyk mane pon..janji baby sehat..eh skang die dah pandai..gerak dari kiri ke kanan pastu mengeras je kat kanan smbil membonjolkan perut..pas kite usap2 lame cket baru die kembali normal...aksi baru ye baby?..hihi..

then check darah balik pas 2 jam..memula 4.4 pastu resultnye 6.7 pon normal..

ok dah normal sume maka balik laju2 dan carik nasik kat kedai..huhuu..lapau..yela..da la kene puase pastu kene telan air yg terlalu manis tuh loye je tekak..dpt nasi baru lega..

oh pas dah makan ne ape lagi..mate pon ngantok la kan..huhu..dahnye kene pakse2 tido malam tak mau jgk..siang ne la die nak dtg rase ngantok tu..aduhaiiii salehah...


lmbtnye weekend, nak lengkapkan barang2 baby n siapkan bag ospital..huhu..masenye dah dekat.....

4 comments:

ciare (^_^)v said...

kena pose yer? minum air masak bleh? ish rasa kembang tekak dgr pkataan air gula tu

myheart said...

aah..dari kol 10 malam..minum air masak leh..tp lepas minum air gule tu leh minum cket je..nak ilangkan lekat2 kat tekak je..uhuhuh

CikPuanMiera said...

hoh.. mmg xlame dah..
xcited la neh nak prepare brg bb eyh..
slmt slmt :)

Puan Jiha said...

hehehe comel kan kalau baby gerak2 tu.... tak sabar nak peluk baby