Friday, January 29, 2010

My Laptop Contest

Okey, mari join contest..



Letakkan gambar laptop anda dan sebab mengapa anda suka dengan laptop anda di entry anda..

Sebelum tu letak ganba laptop org dulu boleh?..hihihi..yela, nak beli sendiri tak dpt..;p

Ne laptop SUE..pada mulenye sebelum nak beli laptop, sue beli dulu..tp sebab sue kaye, die telah membeli MACBOOK PRO..

Tgk saje kejelitaan laptopnye kerana harganye juga sungguh jelita..




Okey, cukup cite pasal laptop org len..mari cite laptop sendiri..hihii..

- Sejak stadi mmg takde laptop sebab pakai pc sajek..n adik yg blaja kat UKM pulak beli laptop..n boleh mase die cuti n praktikal kakaknye yg mengkonker laptop adiknye..hihiihi..tp saye upgradekan RAM tau..ceh tu pon nak cite..

- Memandangkan en rebak kecian sebab saye asek merembat laptop adik saye..eh en rebak kecian kat saye ke kat adik saye ye sebab laptopnye dirembat??..hihii..en rebak pon bercite2 untuk menghadiahkan saye sebuah laptop..

- En rebak suruh saye pilih laptop mane jadik kegemaran saye..takan saye nak ckp macbook pro 13 inci pulak kan..mau en rebak geget saye nanti..awww..hihihi..lgpon saye tak familliar gune os selain windows, mau merengek2 atau menghempas2 laptop pulak nanti jadiknye..jadi kite stick pade windows..

- Saye pon survey2 la, dell, compaq dan pelbagai lagi..tp yg menarik perhatian saye adelah dell xps yg latest dimana harganya adelah hampir same dgn sony vaio cume spek je up cket..tp bile saye lihat sony vaio..wah sungguh bergaya..:p..walaupon kawan2 saye kate, belilah mac..ape kelas vaio..gulp telan2 liur..weh korg kayeeee boleh laaa..

- Dan entah macam mana, p kedai sony terus saye terpikat dgn sony vaio itu dan baby di dalam perut pon seolah2 melonjak kegembiraan..haks..ne tipu..dan yg pasti antara itam, putih dan pink..tentulah saye pilih pinkk..saye nak pepel tp kaler pepel kene up lagi 1k..takpe la..cian plak en rebak nanti kan...


- Jadi kami pon telah merembat la sony vaio kaler pinky ne kat sony stesen...specnye adelah

Menggunakan windows 7..Sgt recomended kepada pengajur yg nak beli laptop..sebab takde masalah lagi dlm menggunakan lappy ini..


- Saye sungguh gembire n syg sgt sama ini laptop kaler pink..walaupon bukan macbook pro macam teman2 depan dan belakang saye tp korg ade ke laptop kaler pink????..sebab macbook hanye satu kaler saje..laptop pinky i memancar2 keseriannye tau..

- Saye syg laptop saye mcm en rebak syg kamera die yg saye belikan tuh..die ckp tu bini no 3 die memandangkan saye bini no 1, dan no 2 adelah kete die..elok la tu, pasne kalau beli lens mahal wat bini no 4, cukup suda kuota..hikhikhik..so mcm tu la kesayangan saye kepada laptop saye..

-Laptop pink saye juge mempunye sound yg best..tidak pecah macam laptop adik saye..dan keypad die pon best lebih kurang macam macbook juge..

- Dan yg pastinye saye sggggttt sygg laptop saye sebab en rebak yg belikan untuk sayeeeee...muahks2..syg same en rebak...

fresh from the kotak



sebab en rebak tamo tgkp ganba saye sebagai model laptop ini make anggap je la model kat bawah ne sebagai pengganti..hiks..




okey, harap menepati kehendak penganjur yea..daaaa..

2 comments:

Sharina said...

Salam..

thanks sbb join my laptop contest
senarai nama peserta akan diupdate kemudian yek..

Good Luck

oneyani said...

pergh sony vaio pon dah tahap sgt best lor...

yani laptop opis je pon..muahahaha