Wednesday, December 9, 2009

Skandal...

Mest ramai dgr hotfm pasal isu ne kan..isu panas ooo...owh sape yg tak dgr or tak suke dgr tu sorry yea..sebab tetibe rase nak blog pasal cite ne plak..

Bile letak topik ne, ramai ler plak yg siap mengaku die ade skandal ngan laki org, bini org skandal ngan laki org.tunggak tebalikkan...dan sebagainye..tsk..pe nak jadi la manusia jaman skang ne..yg call plak cam bangga je menceritakan kehuduhan perangai2 mereka yg suke berskandal..tak ingt dose ke..

Lagi yg tak boleh blah tu..sorg pompuan dah tg laki tu 6 taun..dan laki tu plak dah kawen 12 taun means dah kawen la mase kenal ngan pompuan tu yg mengatakan die kenal lelaki tu mase umo die 19 taun....ape pon jadi die nak kawen gak ngan laki tu..siap boleh call bini kepada laki tu sebab die nak permission kawen ngan laki tu..mak ai..pompuan jaman skang..dah puposkah lelaki kat donia neh..dan aku sgt confirm la lelaki tu nak pon kawen ngan die..as one of the caller said, "Lelaki yg berkahwin ne just pompuan2 ne just to have fun je.."..

Uisk..bile tingat lelaki yg dah kawen n gatal ne..tros teringt kisah lame yg wat aku trauma..bile ade je laki org yg ala2 gatal gtu..tros loye tekak aku..geli yaamat..agaknye kalau jumpe ler balik laki tu..mau aku muntah2 depan die..thanks Allah tak penah jumpe..never la hendaknye..

Kenkadang terpk jgk camne la ek mereka2 yg jatuh hati kat laki or bini org ne..semua ckp cam, perasaan yg tak dpt dihalang la, perasaan tu tak boleh dibuang lah ape lah..sebab aku leh je memperhambuskan (ayat ape neh?...hahaha) laki org tu dalam idop aku..kadang2 ade yg sanggup plak nak buat macam2 supaya rumahtangga org tu jadi hancur..bahaya yaamat..

seperti kate rossa..

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu

tp tu untuk ladies la kan..kalo untuk guysnye plak....kalau rase2 bini tu serba serbinye kurang, tak pandai masak la, tak pandai layan la, tak pandai kemas la..bukan alasan untuk curang...dah kate serba serbinye kurang, lepaskan je la..kawen ngan org yg dirase kan serba serbi cukup tu..takde la terseksa jiwa raga si wanita tu..Tu pandangan aku je la..mayb aku tidak berada di dalam kasut org yg merase tu kan...so senang la mulut berckp...mintak simpang la hendaknye..

notakaki: Say no to scandalisme..sayangi laki atau bini anda sahaja..hihihi..


4 comments:

Dayu said...

bagilah seribu alasan pun
takde satu pun akan org sekeliling boleh terima
kalau ko dah ada laki, ada bini
masih lagi nak mengatal..apa kes..ada yg halal..pe gatal nak carik lain..

oneyani said...

adeh..yani pon byk pengalaman ngan laki org nih..tp kite bole elak la..kalau dah say no...xjadi jugak

ni pon terjadi kt ofis yani..skandal ngan dak praktikal..mule2 nk maen2 je ...sekali baru2 br je kawen..die lak ceraikan isteri..sedangkan isteri tu sanggop bermadu..anak lak dah 2..kalau mcm tu apo nk di kato??

myheart said...

dayu->betol betol betol..sungguh takde alasan yg jadi logik..

yani->pon btol..pompuan kene pandai elak..lame2 laki tu give up jgk..isk teruknye..sian bini die..da la sanggup bermadu plak tu..anak dah 2 org..urgh..jgn la jadik kat kite bende2 camne...

shuweet said...

skang ni dah macam trend yang menjadi2 pasal scandal ni..susah nak komen kan...tapi yang penting uols sekalian..kite kene la jaga pasangan kita sebaik mungkin supaya die tak cari lain..atau pun cari scandal..lelaki skang pun bukan nyer leh caya sangat pun..tak kira la..lelaki ke pempuan ker...titik tolak nyer pada diri sendiri kan...tepuk dada tanya selere...kalau yang kat umah pun tak terlarat nak jaga..ada hati nak pasal scandal dorang nih...heheh..kalau i tau laki i ada scandal....siap la...aku masak lemak je dua2 ekor tu... :p