Tuesday, September 1, 2009

Muar mari..



Sehari sebelum cila balik muar kitorg g sogo n jalan tar jap beli barang..ish..gile senang makcik ne pilih2 barang..belek2 tros amek..hihi..alangkan lepas ko balik aku pon jadik cam ko cila..jalan2 beli tanye amek..opss mintak kurang tidak dilupe..:P..

lepas cila balik dari muar otw nak ke kuantan pon aku jumpe die gak..amek mende ne..




Hee...rempah mee bandung muar..Jenama Maharani..agak2 kalau tingin makan mee bandung muar leh masak..sonang bangat..tp kan rasanya tak begitu same ngan yg kite makan mee bangung muar yg dibungkus pastu makan kat perhentian yg tiada seat kene duduk kat tepi jalan tu jek..hikhik..siap ade lalat dtg menganggu kerana bau udang yg sgt kuat..satu tangan pegang polisterin satu pegang sudu..kejap suap kejap halau lalat..hehehe..tp sebab setap bangat..tepi jalan pon tepi jalan la..kuah die sgt pekat n kaye ngan udang...wiwiwiw..tp takpe, dpt yg ne pon okey..boleh la sebagai pengganti sementara..uhuks..

Beli 4 bungkus..2 untuk umah mak n 2 lagi untuk umah FIL..hmm..tp kalau masak untuk bebuka ade ke org nak makan eks..sebab mee kan..biasa org bebuke makan nasik..ermm..ke tg raye baru nak masak?...huhu..seb bek die mmg tahan lama...

Owh sempat jgk aku tapau buah duku yg mak cila bekalkan untuk die..tp malangnye aku telupe nak makan la cila..tsk..agak2 kempunan tak?..hehehe..

Yg lg bagus cila siap pulangkan wit baki aku ngan wit yg aku bagi skali..hahaha..aku bagi 54..die bagi 54+30..isk..untung aku camtuh..da la dpt wit extra 30 hengget..barangnye plak free jek..hihihi..seb bek saye kawan yg jujur..kikiki..


Owh ade ke sesape yg nak cube rempah mee bandung ne..leh hubungi aku n cila..hehehe..tetibe lak bukak bisnes kan..:P


notakaki: ujan dipagi hari sgt sedap untuk tido..tsk..


12 comments:

CiLaa said...

aku mmg sng bab2 membeli nih..pacik syg yg ajo..hahahaha..kalo nk, grab jer..xnk, let go..itulah konsep kuarga bahagia kami..hahah..

haa saye la pengedar mi bandung muo tuh..tp kalo balik kmpung jer la..hahah sape nk utk raye nti leh la oder..wahaha tetibe gedik nk meniaga..pastu xtau kire..org bg wit byk tu, pulangkn lebih2 lak..hahahahaha aku mengong!!!! rindu giler kt pacik!!!

weh ko beli ape lg arituh??bape rm ko abih? hahah..haa baju bapak aku tuh ngam je kt bdn die..hihihi

myheart said...

hehehe..saba jela..

aku kan beli barang untuk enche rebak..pastu aku g sogo balik..tp takde plak barnag aku yg dpt ku beli..huhu..tp pastu g cari tudung plak..dah letih..men rembat jek..kikiki.abeh gak la beberape ratus..end up aku balik nek lrt sebab jem..penat oo kaki..uhuhu..

CiLaa said...

ohoo..balik tu aku lalau jln ampang..jem kt trepik lite..lenguh gak kaki aku tekan brek..huhu..

yaya said...

pergi sogo membeli bambu,
oo xpe korg jln xajak aku..

CiLaa said...

eh puan yaya..lame xdgr kabar berite..hihihihihi

eh kitorg xbeli bambu kt sogo..beli baju2 jer..:p

myheart said...

yaya->hahaa..jgn mareee..hang kan bz..eh ecah dah bek lom

korg jom la p bebuke pose same..memandangkan yaya dah buat aku terliur di bulan pose yg mulie ini..pekate kite p IKEA..diorg ckp buffet kat cane best..19 ke 15.9 hengget..jom ar jom ar..dgrnye walaupun ade buffet, meatball pon ade jual gak..jommmm aaaa...:P

CiLaa said...

weekend nih aku balik kl..ajak la aku g mkn kt memane..eh tp aku tatau jalan g ikea...huhuhuhu

myheart said...

erm..itu bisa diatur..hehehe..google map n gps ke ade..:P

haa pekate ko yaya..mari tanye somi memasing..hehehee

CiLaa said...

nk tanye somi jgk..somiiiii or somiiii can i join them?

nurul aziyana said...

rempah mem bandung tu tentu ader kandungan udang kan??huhuh teringin tp hubby plk xleh makan udang..baper satu paket?

yaya said...

hr ape sabtu ke ahad.. nnti aku try mempengaruhi die dgn meatballs tu..

priority sabtu eh..

myheart said...

aziyana->aah mmg ade..udang kering rasenye..aziyana dok mane..kalo area kl leh la nk kirim..hehhee

yaya->pesal aku rase enche rebak cam tak setuju je ek..die kate crowded..huhu..