Friday, August 21, 2009

Uhuks...Ape laa..

Citenye begine...

Taun lepas aku tak semapt ganti pose untuk taun yg sebelumnya..so aku ganti taun ne..sebanyak 3 hari..dah abeh ganti..tp kene byr fidyah gak kan..so cam bler2..nak kasi katne..tgk kat website pusat pungutan zakat, tmptnye tatau kat area wangsa maju ke mane tah..huhu..n nilai die rm 1.30 sehari yea kawan2..


Pastu td elok nak p makan kat satu kedai ikan bakar ne tp tutup pastu terlalu plak kat umah anak yatim ne..baru teringat..alamak, tak byr lagi fidyah..make aku pon ajak la sue n rin yg ade skali untuk temankan..dan alhamdulilah diorg pon join same kasi sumbangan..



sape2 nak sedekah, maybank2u pon boleh...=)

Tp bukan nak cite pasal sumbangan kat cne..tp nak cite betapa.. adoi, nak kate bodoh pon tak jgk..bler kot..hahaha..boleh masuk2 bagi salam..pastu ustazah tu kuar kan...kitorg ne terjongok je kat depan pintu..then aku plak leh ckp nak kasi sumbangan then terus hulur duit..pastu ustazah tu ckp

"Nak resit ke ape ke?..".
aku : "Takyah la ustazah.sy sbnrnye nak byr fidyah n sumbangan ikhlas dari kami.."
ustazah: "Yeke, terima kasih la yea..tak nak masuk dulu ke?..terima kasih banyak2 yea.."
Lagi skali aku jawab. ."xpe la ustazah..kami balik dulu yea.."

pastu tros balik..masyaAllah gile cam tak bersopan..lepas jalan sue leh cam stop n pusing blakang ckp.."Kite lupe nak salam"..sume macam terdiam..hahaha

Series..sume cam bler2..pastu tatau nak ckp ape..hahaha..gile lawak..cam org wat salah pon ade..padahal nak kasi sedekah..adeh2..nebes pon ade..hahaha..lawak la..kitorg bantai gelak2 dalam kete..ape la..pasne kene blaja adab untuk bersedekah...huhu..ampun ustazah..kami tak sengaja.budak baru belaja la katekan..wawawa...


notakaki: huhu..alhamdulilah selesai...

1 comment:

green apple said...

hahahha....takpe...ustazah tu paham korang gabra..