Wednesday, July 1, 2009

Maafkan saya...

Kepada kawan2 yang hadir dimajlis perkahwinan saya ari tu...saya mohon maaf sgt2..sebab mmg majlis ari tu banyak dugaannya...dan juga kekurangan..

Sebelum tu..

Saya terangkan cket eh..saya berketurunan minangkabau which is originally from Indonesia....if masa kenduri ari tu ade bahasa yg tak faham tu..adalah sebab tu bahasa minang..saya sendiri pon tak reti sgt berckp dlm base minang..tp faham jgk la ape dickpkan..


adat org minang ne dimasa perkahwinan agak berbeza cket...

lebih simple dimana, makanan yg dihidangkan adalah makanan kampong..takde nasi minyak, tp saya ade suggest kat mak nak order nasik minyak tu untuk hadirin yg hadir...tp mak kate ade sedara yg leh masak nasik minyak..so saya pon kate..okey la camtu..so saye pas kat mak about that..dan saya tak pasti kenapa tidak dihidangkan untuk yg lain..sebab masa tu saya dah sibuk bersiap2...dan juga pada malamnya nasi tu berlebih2an..sesungguhnya saya tidaklah terlalu berjimat sehingga nasi pun nak berkira..

dan jugak, adat org minang takde goodies2 n bunge telur...tp saye cube menyediakan jugak goodies bag terutamanya untuk para vip dan jugak kawan2...mmg saya sediakan.smpi tidur lewat masukkan barang dlm goodies bag...tp mgkn tak semua yg dapat kerana tercicir.maaf untuk itu..mlm tu masih ada lagi goodies yg berlebihan..sesungguhnya saya tidak terlalu berjimat......

Dan pada hari persandingan...pihak lelaki dtg lebih awal..tp pengantin tak siap2 lagi??...sekali lagi mohon ampun dan maaf terutamanya kepada rombongan pihak lelaki....sebenarnya..mak andam kate nak dtg kol 12, die ckp sejam dah leh siap mekap...tp die dtg lewat 15 minit..dan juga..pkol 1.20 dah siap sbnrnye just nak pakai baju..tp malangnye...boleh plak mak andam tertinggal korset untuk baju yg saye pakai...i'm speechless...so terpaksa tg juga...cila, natt n lady noe juga jadi saksi my situation on that moment...and try to make me calm...

and the moment arrive..

saye anak pertama dr 6 adik beradik...

pertama kali mengadakan majlis dan juga gabungan 2 adat yg berbeza...saya cube berusaha sedaya mungkin supaya kedua2nya dipenuhi...apetah lagi saya bersendirian...semua persiapan saya lakukan sendiri dibantu oleh mak dan adik2 saya..saya tak mampu nak hire wedding planner untuk membuatkan majlis saya serba sempurna...

pada hari pernikahan pon, saya masih lg kehulu kehilir..melengkapkan apa yg patot...dan akhirnya..itulah yg termampu saya lakukan..setelah 6 bulan membuat persiapan...


disebabkan tiada pengalaman majlis agak kelamkabut...maaf sgt kepada kawan2 ofis yg dtg dan tidak dpt nak bergambar sebab majlis tak abes lg..

Ucapan khas untuk mak n abah (my parents in laws) : Terima kasih kerana menerima saya seadanya saya..Saya mohon ampun dan maaf untuk kekurangan sepanjang majlis yg berlangsung...saya akan berusaha menjadi menantu yg baik dan isteri yang baik...

To Abg2 ipar n Kakak2 iparku..: Terima kasih jgk, kalau ada apa2 yg salah or silap tegur2 la eh..saye sedia menerima arahan..hehehe...sgt gembira sebab skang saye dah ade abang n kakak..leh manje2 tak?..hihihi..pang..kene lempang ngan danial...hihihi...


notakaki: sesungguhnya hati saya sgt sedih ketika ini..berat mata yg memandang...berat lagi bahu yg memikul...mudah mulut melafazkan kata2...mudah jari menaipkan rasa...bagaimana hati yg terasa..dan airmata yg terbit darinya...salah siapa?..Hanya Allah penentu segala...



14 comments:

CiLaa said...

fit, ko da pandai bg kate2 yg manis cam pak mertua ko la..tu aku bc kt notakaki..haha

ucapan die masih terngiang2 di telinge aku..wahahaha

ermm tabah yer fit..

myheart said...

eh..ko tatau ke bakat aku dari dulu tu..nak tak aku tulis puisi untuk ko?..hihihi..seb bek aku tak tulis ayat2 jiwang disini..:p

mest la ingat..pesanan dari bapak mertua..kene ingt tuh..ada simboliknye...=)

erm..sedang mencuba..

ciare (^_^)v said...

erm rasanya tau punca terbitnya entri ni..huhu..apa2 pon tu sume pendapat org..biasa lah tuu...


mostly mmg kite sbg pengantin pon rasa nk ulang tayang balek masa kawen tu utk betul2kan apa yg patot kan? sooo apetah org lain yg hanya melihat tnpa tau semua kejadian yg terjadi in the making tuu.


ape2 pon tu lah kenangannn yg nk diceritakan pd anak cucu nti. jgn kaget nooo :)

Reb@k said...

hehe... talent has been overflowing spreading to all good person...May God bless Us, amen

milin

myheart said...

ciare->sesungguhnya tiada yg sempurna didunia ini...sesungguhnya tiada yg mahu keaiban dicanang2 seluruh pelusuk dunia...tapi tak mengapa..lain org lain caranya..lain manusia lain kerenahnya..semoga Allah memberkati kita...=)


yeah..cila..mari kite asah bakat..wahahahaa...

Nor Fazlinda said...

Dun worry sis, let bygone be bygone..benda2 camni mmg slalu jadi, kalau boleh kiter nak semua perfect tp mana mampu kiter nak pastikan semua benda tu ok..bersyukurlah semuanya berjalan lancar..yang sesikit tu anggap je la habuk2 yang boleh dikuis2 jer...

myheart said...

kak linda->nampaknya habuk2 yg dikuis2 tu dah berterbangan sampai menyesakkan pernafasan..


hhehehe..cam over react je fit ne kan..hehehe...

Linda said...

Habuk yang terbang tu lepas vakum hilang aaa...tak luak aper2 pon...pedulik kan aper org cakap...kalau elok pon org akan bercakap..ni kan pulak habuk2 tu..

myheart said...

hehee..lupe lak..ade vakum..kat umah fit takde..hihii..insyaAllah..

yaya said...

fit.. mmg setiap org impikan majlis yg grand and best sebagai kenangan.. ye la kite kawen skali je.. kan rebak kan.. cehh sempat pulak aku clarify utk ko fit.. ngehngeh..

anyway, pick up only the good memory and let the bad stays back..
kalau ade yg berkata buruk.. ko tau ko dh usaha yg terbaik kan..

last note utk ko.. jgn lupe sapu laman rumah mak mentua ko tau..

wakakakakkaa...
(pertama kali aku menitiskan air mate dimajlis perkahwinan)

ciare - kalau bleh mmg nk ulang balik kawen, sbb dulu kecik2 xde org nk main kawen2 ngan kite la..
sume ajak main bola jek..

Mr. Hafiz Sukri said...

ahhh...bukan dieorg byr pun....mana nak puas hatikan semua org....sesekali kita ikut prinsip "pi mam* di dalam hati"....heheheh ganaz tak...hehehe

myheart said...

yaya->agak2 la nak sanding 2 kali..anak tu nak kepit mane..jadik flower girl ke?..hihihi..

nape ko menitiskan airmata?..sedih ke gembire?..huhuhu


abg hapiz->orit gak tu kan..hehe...dr pening2 pk..wat nyemak pemikiran jek..

ciare (^_^)v said...

yaya ~~ hehe kite dulu asik main kawin2 jee masa kecik...tuu sampai skrg rasa nak bersanding lg sekali..kahkahkah =D

yaya said...

fit - aku menitis kan air mate sbb xtahan dgr ucapan abah kau.. aku terharu.. isk.. isk..
sapu laman...