Wednesday, May 6, 2009

Update ringkas...

Hari cuti pada 1, 2, 3 hb mei digunakan dgn aktiviti2 bermanfaat..hehehe..ayat..



letak ganba dulu..wiwiwi..mari ukur tahap kekurusan..:p..

1 hb, aku dengan gagahnye telah mengalihkan katil 2 tgkt lam bilik sedia ada ke bilik satu lg..huhu..dlm misi mengosongkan bilik yg akan jadi bilik bakal pengantin..hoyeah..letih..seb bek la keje aku bukak skru, angkat ke bilik satu lg pasang skru..dibantu oleh adik2 n mak..sambil menyanyikan lagu wonder pet..Yang penting kerjasama!!!..hiks...(kudrat lelaki adelah tiada..huhuuu..)

2 hb, p nilai...hmm..komen ttg nilai...adelah sgt besaaa...tp barang2 lebih kurang je..harga pun lebih kurang je..aku telah membeli kapet, langsir dan cket2 barang kawen...paper bag kat ctu pon leh tahan mahainye..cam same je ngan kl..huhu...langsir plak..rasenye yg kat nagoya lagi kualiti kot..tp ctu leh tempah skali..so senang..tros siap..tp ade sesuatu yg berlaku pada langsir yg aku tempah tu...huwaaaaaaaaaaaa...takmo bitau disini..lepas tu plak p ikea..kengkonon nak tgk set bilik tido..tp org adelah sgt ramai..pastu aku tgk ikea tu da macam rumah yg bersepah dah..agaknye sebab dah penat plus harga ctu memahai...kami tros balik..hiks..

3 hb, misi mencari barang2 hantaran..fuh..berjalan lagi..eh seblom tu..ke kedai pak habib di ampang..sebab katenye ade promotion..harga emas murah...aku pon tatau nape kitorg pegi kedai pak habib, poh kong, tomei dan sewaktu dgnnye saje..nape tak p kedai pak ramlan ke, samat ke, ah kau ke, ah leong ke..hahaha..tah aku pon pelik, ajak2 enche rebak kate nanti kite pegi last2 tak jgk pegi..ke kedai pak habib jgk hala tujunyaa...dan sedia maklum, walaupon ade sale ke harga runtuh ke..cam mahai je barang2 kat kedai pak habib tu..uhuks..

belek2 gelang tgn..wuih..beso..tp disebabkan aku yg biasa2 je ngan barang kemas ne..iaitu bukan tahap cam mami jarum tu..ihiks..maka aku cdgkan kat enche rebak..rasenye harga gelang tu lebih kurang je ngan harga rantai..bek amik rantai..sebab cincin n gelang pemberian enche rebak dah ade..rantai je takde...so cukupkan aksesori yg ade..pasne enche rebak takyah susah2 nak belikan aku barang kemas da..eh yeke..hehehe...so belek2 telek..enche rebak cam setuju je sume..uhuks..aku plak yg bertanya..brapekah bajet anda..ikot2kan aku tgk harga ne cam mahai beno..tp enche rebak kate pilih je memane, untuk syg..uhuk..telan liur jap..last2 amek rantai yg bercorak2..cantek..tp pendek..harap2 senang untuk dipakai mase batal ari semayang nanti..huhu..harga adalah tettt.huhu..tetibe cam rase nak tlg enche rebak bayarkan cket..hohoho..tp niat dihati jek la..lalalalaaaa..




beg ketas pak habib..ape la pak habib ne kan..packaging tak memberangsangkan tol..harga riban2..huhu..tp eppy..lalalalaa



selepas tu kitorg p jusco bukit tinggi..pusing2 cari barang..owh beli barang enche rebak adelah sgt senang...n end up..tgl lagi satu je barang enche rebak yg blom setel..barang aku?..satu pon nan ado..hahaha..gile..ntah..aku ne cerewet sgt ke?..tp kang aku men amek je..rabak plak duit enche rebak kang..huhu..mahai tu..handbag bonia..carlo rino..pesal mahai sgt..tgk kualiti cam bese2 je..uhuks..kang p beli kat petaling street kang..hahaha..adakah anda tau itu tiruan atau palsu?..ihiks..owh mane bleh..harus beli branded ori eh..barang enche rebak sume orii..ngades leh plak nak yg mahal2...hehehe..seb bek masih didalam bajetku..

mgkn mg depan kene g hunting lg kot..tp pasne konferem enche rebak pakse aku beli...hahaha..takpe2..by, sume by pilih..syg redha je laa...eh tp harus yg cun2 eh..:P..

owh lg satu...cincin enche rebak...mane nak cari eh..ade suggestion tak kawan2?..huhu..susah nak cari suasa yang takde campur emas..sebab yg kunen tu pon campur emas jgk tau...owh kalau platinum, gilo lg mahai dr rantai emas tu..telan liur puluh2 kali..hiks..adekah kene cr besi or silver gak?...hmmm..pining2..amek besi tepi jalan tu wat cincin leh tak enche rebak?..hikhik



notakaki: setiap weekend adelah hari bekerja keras..huhu..

7 comments:

CiLaa said...

beli nat jer..wat cincin..wahaha

jgn mrh yea encik rebak..peace!!

Luv like this.... said...

smlm g poh kong nmpk cincin lelaki p silver la...harga pon ase x mhl!try la tgok....bg sy cun gak la design nye

Ija1202 said...

x pe le kan....bukan selalu dapat..hehhee

Reb@k said...

waduh2...sungguh ringkas post nya ini yach... sikit lagi mau jadi novelll =p

xpe2, nat pun nat laa..eh jap2... Nat pe ek? nat Si Nat tu ke Nat skru? hohohoo sampe ati ko cila nak jual kawan sendri, =p

myheart said...

eh ne kire ringkas tau..nak lagi detail mau 3 4 5 page..hihihi

xbek la korg ne..tersedak si Nat tu..:p

oneyani said...

paling ayat die xpe ambik je..untuk ayang sume bole

kalau 'si dia' over bajet je teros jegil mata..sedih betol=(

myheart said...

oneyani->erks..ne untuk bende skali seumur hidup..should be okey kot kalo over bajet cket..hehee..kan by kan?..:P

jgn sedey2..kite kene berjimat cermat tak bek membazir..huhu